http://instagram.com/14_puji YouTube

9 de juny del 2011

Més que un club?


Sempre m'ha fet recança opinar de segons quines coses del Barça quan no en sóc soci. Una cosa és criticar o lloar les decisions esportives, que són vox populi, i una altra molt diferent és ficar-se en la política social del club, que és patrimoni seu. Però amb això de les seccions no em puc estar de ficar-hi cullerada, encara que sigui des de fora i com a observador.

Que les finances del Barça fan aigües ho sabem tots, o ho intuïm tots, perquè president rera president han intentat amagar-ho. Una cosa per la que es pot lloar Rosell és que admet que al banc no hi ha euros, només deutes. I el remei miraculós que han trobat és carregar-se les seccions. Carai! Als grans empresaris d'èxit que governen el club, l'única solució que se'ls acudeix és retallar per la banda més feble. No sé de què em sona.

Ho trobo un error greu. Una de les grandeses del Barça, una de les coses que el fan més que un club, és precisament les seccions que té. Perquè fomenten l'esport minoritari, que no tothom ha de fotre cops de peu a una pilota, i als esportistes de l'elit d'aquestes disciplines els costa trobar llocs on exercir la seva passió. Perquè fomenten les relacions humanes, perquè fan una funció social que no té preu.

Si la directiva vol que el Barça continuï sent més que un club, haurà de buscar altres maneres que demostrin excel·lència, idees imaginatives per sanejar els comptes de l'entitat, utilitzar la tirada del primer equip de futbol enlloc de fer-lo servir com a excusa per retallar. Estalviar-se el que per als números que es remenen són quatre duros, a canvi de tirar per terra les il·lusions de milers d'esportistes, la majoria amateurs, em sembla francament lamentable.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Si a tu et fa cosa opinar perquè no ets soci, imagina't a mi.

Però opinaré.

Sempre he dit (i ara es demostra) que les seccions professionals del Barça guanyen el que guanyen gràcies als diners del futbol. I sinó, com pot ser que en handbol, bàsquet i hoquei patins les seccions del Barça tinguin els pressupostos més alts de les seves respectives lligues quan hi ha altres clubs (només d'aquell esport) que tenen molta més afició i tirada?

El que tu proposes és impossible. Si voleu seguir tenir la plantilla de futbol més ben pagada de qualsevol esport d'equip del món (rellegeix-te això, perquè és molt fort), haureu de concentrar els diners en el futbol. Sinó, no ho guanyareu tot perquè no podreu renovar 8 vegades en 5 temporades a Messi, per exemple.

El porquet ha dit...

Fem un exercici de memòria. Agafem el programa electoral del senyor Sandro Rossell (dimssió) i veurem com deia clarament que potenciarien les seccions del club.

Ai las! Un cop més promeses electorals que són deixalla, paper mullat i una mentida com una casa de pagès.

Només per això ja deixem de ser més que un club.

miki ha dit...

No estic d'acord amb que s'ha de treure lastre per que si els comptes surt que la champions ha donat benefici de 23 milions i han donat una prima de 27 cagada!

Just amb aquest 4 milions salves el beisbol i sincerament es tot el deficit que han generat les seccions no profesionals. Que facin primes variables, guanyaran tot el benefici que s'obtingui de guanyar la champions ni un duro més ni un duro menys.
Això a la champions es perfectament aplicable, altres coses serien copa i lliga que si es mires per benefici, no es jugarien però per prestigi s'han de guanyar.

Mike Tracking ha dit...

El que és més trist de tot això és que els mitjans de comunicació sembla que estiguin adscrits al règim de sandro rosell. Tampoc descobreixo res però a mundo deportivo o el grup godó en general fot pena que ni una menció, ni un trist disgust.

Ahir escoltava el programa d'esports de la tarda de RAC1 i segons les xifres que van donar deien que el beisbol costava molts milions. Finalment van donar les xifres, vaig fer un ràpid percentatge i el beisbol és el 0.065% del pressupost del barça. Si senyor, un bon estalvi.

Impresentable l'actual junta. I no en sóc soci, però amics i coneguts que ho són treuen foc pels queixals.

Anònim ha dit...

AN ROSELL HAN CAU FATAL....MAI LI CREGUT CAPACITAT PER PORTAR AL BARÇA,PERO....OM NO NI....QUE SI POT FER?.AMATERISME PUR I DUR?DIRECCIO AL ESTIL CLUB DE BARRI?.AIXO POT SER UNA SORTIDA IMAGINATIVA?
JUGANT AMB BARCELONA

Sergi ha dit...

És trist, però d'algun lloc s'han de treure les primes que cobra el primer equio de futbol per guanyar lliga i Champions. En realitat, surt molt més a compte no guanyar títols, el club s'estalvia un munt de pasta!

No hi ha cap altre club que tingui tantes seccions com el Barça, potser se n'ha fet un gra massa. És una decisió gens populista, i a mi també em resulta desagradable, com la d'haver de portar publicitat a la samarreta. D'alguna manera s'hauran de pagar els deutes. Ja saps que aquesta directiva és clarament convergent, apliquen la mateixa política.

Joan ha dit...

La conya és que aixó del "més que un club" no ha tingut mai a veure amb la directiva. Abans era cosa de la massa social reivindicativa, i ara és cosa dels valors que proposa i aplica l'entrenador.
I els directius? Aquests no són més, aquests són com tots els altres.

DooMMasteR ha dit...

No m'agrada gens! :-(