http://instagram.com/14_puji YouTube

15 de febrer del 2011

Democràcia i laïcisme


Primer Tunísia, després Egipte, Algèria ha començat a moure's. El món àrab està esvalotat. Un a un, els règims totalitaris de la zona van tremolant. Darrera d'això hi ha un perill: que aquestes dictadures es transformin en règims islamistes, ja que en la majoria de casos, qui lidera l'oposició són els partits islamistes. No és un perill perquè siguin musulmans, sinó perquè utilitzen la religió com a criteri per governar un país, i això, sempre és un error. Que cadascú tingui la religió que vulgui, i si l'islam és la majoritària, collonut, però l'Estat i el Govern han de ser laïcs, per a que els que no siguin musulmans siguin governats justament i ningú es vegi obligat a adoptar la religió.

És per això que els aldarulls d'aquesta nit a l'Iran són una bona notícia, ja que allà, la revolta és contra el règim islamista. A veure si aquesta nova onada d'idees fresques de l'est inspira els països en revolta per decantar-se per un règim democràtic i laïc.

4 comentaris:

El porquet ha dit...

Sembla que alguna cosa es remou al món àrab... i els moviments d'Iran són la millor notícia!

Clidice ha dit...

Si, fins que no hi ha hagut moviment a l'Iran la por era a l'iranització d'Egipte. Si des d'allà demostren que una república islàmica no és res més que una dictadura com una altra, potser si que hi ha alguna esperança.

Josep ha dit...

Prudència i esperança. Jo no sóc tertulià.

Alyebard ha dit...

Si triomfa la revolta a l'Iran serà la millor vacuna contra les dictadures islàmiques. Fixeu-vos que molts volen emmirallar-se amb Turquia. Islàmica però laica.