http://instagram.com/14_puji YouTube

28 de febrer del 2011

Cent deu gilipolles per hora

Anar a cent deu per l'autopista farà que es gasti menys petroli? Sí. I tant que sí. És una bona mesura econòmica i "ecològica"? Sí. I tant que ho és. 

El que em rebenta és que és una mesura absolutament insuficient, que ella soleta no servirà per a res. Bé, sí. Per agafar desprevinguts alguns conductors i augmentar la recaptació per multes de velocitat.

Voleu estalviar petroli? Potencieu el transport públic donant-li més destinacions, més freqüències, més versatilitat i més rapidesa, i de pas, fent-lo més barat. Afavoriu el transport de mercaderies en tren enlloc de per carretera. Fomenteu la reutilització d'envasos enlloc de premiar els d'un sol ús, sobretot els de plàstic que, guaita, estan fets de petroli, i de passada reduïrem residus, que bona falta ens fa. Afavoriu que les indústries siguin més eficients energèticament i puniu les que no ho siguin. Afavoriu els qui decideixen produir energia on es consumeix mitjançant energies renovables enlloc de subvencionar les grans empreses elèctriques que fan electricitat cremant petroli i gas i les de distribució d'electricitat a llarga distància, exemple d'ineficiència. I un munt de coses més que farien aquest post massa avorrit.

I quan hagueu fet això us felicitaré per haver reduït la velocitat màxima a cent deu. Fins i tot a cent. Però mentrestant no intenteu vendre'm la moto amb una mesura creada per despistar el personal de com l'heu cagat, l'esteu cagant i la continuareu cagant en la gestió econòmica d'un país que cada cop és menys el nostre, i sobretot, no ho feu enarborant la bandera de la sostenibilitat. Gilipolles!

13 comentaris:

miki ha dit...

Sol una cosa, el transport públic l'abareteixen un 5% en rodalies.
No vol dir que no estigui d'acord amb tu, però una de les coses que has dit te l'has deixat.

RaT ha dit...

A vegades sento que se'm considera un bebe sense capacitat de pensar, que em posen el "babero" i hem peixen el menjar a la boca: "una per la maaaama, l'altre pel paaaapaaaa..." O això o directament ens tenen per imbècils. I això cansa molt.

miki ha dit...

Una cosa més que estic per fer una carta a la vanguardia, per que ve quedi clar que el nou govern de la generalitat treu ara un munt de informes beneficiosos i fa fer articles que beneficiin a les seves decisions.

Sortia "Multas sin limite", a la vanguardia, i deien en los 3 años de la aplicacion de 80 por hora, las multas fueron 152.000, 105.000 i 85.000 a l'any.
Si fas una senzilla regla de 3 per exemple per l'últim any 2010 (85.000), contant que a la area 80 , diariament hi havia entre 1 i 2 milions de desplaçaments amb cotxe. Si agafem el valor més baix (1 milió diari), et surt que sol 2 de cada 10.000 desplaçaments era sancionat.

O jo soc gafe o jo enganxa cada dia que anava per aquesta zona a 8 per tant de 40000 cotxes que anaven a mes de 100 , ja es casualitat. Per tant a mi aquest afany que sempre es diu recaudador, no se, primerament diria que les mesures no funcionaven per que hi havia més cotxes infractors que sancions i que sanciona 2 de cada 10000, no hem cuadra amb l'afany recaudatori i sense escrupols que es vol ara assignar al anterior govern.

Clar però dir 85000 sancions , sona més fort.
Estic d'acord amb el que dius de les mesures eh! de que es podria fer, però es que a mi la cantarela que sento de molta gent de afan recaudatori, quant es limita la velocitat, sobre tot de gent que conec directament que precisament prudent al volant no és, pues ves tambe encrispa...

Charlie ha dit...

"Afavoriu el transport de mercaderies en tren enlloc de per carretera."
EEEEHHHHH tranqui colegaaaaa, que loh tramportistah tambiéng tenemo que viví de argo.

El porquet ha dit...

És el que se'n diu intentar vendre gat per llebre.

Són uns estafadors, uns manipuladors i uns mentiders.

Política de teatre.

Unknown ha dit...

Sort que queda gent sensata com tu...

Dani R. ha dit...

TELETREBALL!!! I els transportistes tindreu les autopistes per vosatres solets.

Clidice ha dit...

Tens raó en la majoria de coses que dius i ja està bé que algú ho digui, que sembla que la por a que t'acusin de ser poc sostenible té a tothom callat. Per cert que això dels límits de velocitat fa riure, només veus cotxes a tota pastilla i frenades espectaculars abans del radar. No som més rucs perquè no ens entrenem.

Josep ha dit...

Clavada!

Joan ha dit...

No es pot dir més clar. Ara, que ells a la seva, clar.

Alyebard ha dit...

Quanta raó!

David ha dit...

Ovació de gala!

Llesca ha dit...

No cal afegir res més; a banda d'un "malparits!".