http://instagram.com/14_puji YouTube

9 de novembre del 2010

Jo no t'esperava


Dissabte a la tarda vaig arribar a la terminal 1 de l'aeroport del Prat. No ve al cas, però he de dir que quan vaig arribar a la cinta la meva maleta ja donava voltes, la qual cosa és un èxit del nou equipament, perquè a l'antiga terminal recordo esperes de més de tres quarts d'hora amb canvis de cinta inclosos. Però anem al gra: quan es van obrir les portes corredisses que donen accés a tota la gent que està esperant els qui arriben, em va sorprendre una gran pancarta que deia: "TE QUEREMOS!!!".

Hòstia, - vaig pensar - un comitè de benvinguda blocaire? Tant m'han trobat a faltar? De seguida vaig veure que a un lateral de la pancarta hi ha via una imatge romànica de la verge Maria, i a sota hi havia les dades d'una congregació religiosa. Desconnectat com estava, vaig haver de fer un esforç per recordar que el súmmum pontífex visitava la nostra ciutat, i resultaJustificació completa que arribava més o menys a la mateixa hora que jo.

En les hores següents, les persones amb qui m'anava trobant només em parlaven del mateix: de la visita papal. Però no em parlaven de Benet XVI. Tots em parlaven que la ciutat, i especialment la zona de Sagrada Família, estaven de cap per avall. Que els veïns havien d'identificar-se per entrar al barri, que s'havien retirat totes les papereres, que els botiguers estaven perdent calers. Un desastre, vaja.

Total per a què? Per rebre el més gran dels cínics, que presideix la més cínica de les entitats, que a sobre, fent gala del seu cinisme, va ser capaç de criticar les autoritats que tants esforços innecessaris havien fet per rebre'l, acusant-les d'anticlericals.

Els carrers de Barcelona es van omplir de devots que van esperar hores per veure passar un papamòbil veloç per davant d'ells. Que els faci profit. Però crec que per a una majoria creixent de la població de Barcelona i del món, aquest senyor amb faldilles i sabates de meuca no representa res, només l'engany i la injustícia, i no trobo gens bé que es capgiri la ciutat per rebre'l. Fins el dia que es despulli de les seves joies i les seves vestidures pretencioses i s'agenolli a rentar els peus al més pobre d'entre els pobres, no em mereixerà cap respecte ni ell ni ningú de la seva patuleia.

Com que no vaig tenir temps de dir "Jo no t'espero", ho dic a posteriori: "Jo no t'esperava".

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Si per una cosa es caracteritza aquesta casa és per dir les coses ben clares, i avui no ha estat una excepció. Potser no agradarà a tothom el que has escrit. Jo el trobo molt encertat i coincideixo amb tu. Per molts, entre els que m'incloc, aquest home (que sí, és un home tan pecador o més que qualsevol altre) no significa res de res. Quan venen caps d'estat de veritat la ciutat no es capgira d'aquesta manera. Per què ara sí?

Dani R. ha dit...

/eimen broda/

Joan ha dit...

Afortunadament ja ha tocat el dos, tot i que el Rouco ara s'apunti al discurs. Amb una església ancorada al passat no es pot esperar res. El que s'ha de veure.

Gis ha dit...

Malauradament, no em sorprèn que es capgiri la ciutat per l'arribada del Sant Pare. Però trobo de molt mal gust que en el seu discurs d'arribada a l'Estat disposi com hem de portar el país, malmetent els creients contra un sistema democràtic que permet l'ús de diferents confessions...etc..un cap d'estat una mica prepotent.
Molta parafernàlia, molt de soroll per tapar molta merda.

Afortunadament els seus gens, com els del Rouco Varela es perdran.

Heus ací l'esperança que proclama la victòria d'una ment femenina i laïca!