http://instagram.com/14_puji YouTube

21 de setembre del 2010

Tapadora


De fa ja força temps, prop de casa hi ha una d'aquelles botigues que fan retocs en peces de vestir. Ja sabeu, fer la vora dels pantalons, deixar anar cintura, pujar el tiro, i coses d'aquestes. A la botiga sempre hi ha hagut una senyora sud-americana, que no sembla ser la propietària, però treballa allà des de que van obrir.

Però recentment hi ha hagut canvis. Abans de l'estiu van pintar la façana, van fer reformes a l'interior i van posar un cartell gran i vistós que diu "Els retocs de la iaia" o alguna cosa semblant. Des de llavors, s'ha afegit un nou personatge a l'auca. Passi a l'hora que passi, davant o pels voltants de la botiga sempre hi ha un home. Pels trets facials diria que és libanès, siri o d'algun país del pròxim orient. Sempre està parlant, o bé per telèfon o bé amb gent. Els que parlen amb ell, generalment immigrants, el tracten com si fos "El Padrino", i ell fa els típics gestos de "no t'amoïnis que jo m'ocupo de tot".

A més de tot això, el local és en un edifici igual que el de casa meva. He estat als baixos, i tenen les mateixes dimensions que els pisos, és a dir, uns 70m2, i a més un altell d'uns 20m2. No obstant, la botiga està aïllada de la resta del local per una paret, i la senyora sudamericana només disposa dels 8m2 que hi ha a la vista, on hi ha dues màquines de cosir i on fa la seva feina i atén els clients en un petit taulell. I els altres 82m2? Per a què són?

Tot és una mica sospitós, no trobeu? No sé si és tràfic d'immigrants, de drogues o de documents falsos, però "Els retocs de la iaia" és una tapadora fijo.

12 comentaris:

Txell Salip ha dit...

Doncs ja saps...trucada anònima als mossos per denunciar-ho (dic anònima per que si de cas resulta que el que dius no es cert, no quedis com un ximplet davant la bofia)

:-P

Pons ha dit...

Sempre pots anar a veure "il Padrino" i dir-li: "Necessito un retoc" fer l'ullet "de la iaia" tornar a fer l'ullet i per si de cas afegir "vosté ja m'enten". I esperar que et porti a la part posterior de l'establiment.

Unknown ha dit...

Has d'investigar més. Això de deixar-nos a mitges no pot ser. Exigim una ressolució del cas.

Au, va, que se t'ha girat "fenya".

Clidice ha dit...

wow! un cas! ^^

El porquet ha dit...

Presenta't davant la iaia i digues-li la mítica frase del Padrino "Voy a hacerle una oferta que no podrá rechazar"...

Clint ha dit...

Ves a saber..potser fan allò de retocs als baixos amb final feliç!

Alyebard ha dit...

Sona sospitós, vigila les cantonades fosques a partir d'ara.

Lilly Ockham ha dit...

Això ha de ser pels àrabs el mateix que les perruqueries amb “final feliç” pels xinesos ... o per qui es vulgui "tallar el cabell"

Joana ha dit...

Ves a que et pugin o baixin "el tiro" i potser averiguaràs alguna cosa...

Sergi ha dit...

Home, la iaia segur que fa retocs, però no diu massa clar de quin tipus de retocs parla, no?

Candela ha dit...

Jo també veig el "final feliç" hauràs d'anar i comprovar-ho!!!!!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Al meu barri, durant molts anys, vam tenir una tenda que només venia dianes i darts. No parava d'entrar i sortir gent, i el mès curiós és que ningú sortia amb una bossa de la tenda. Sorprenent!