http://instagram.com/14_puji YouTube

20 de setembre del 2010

El porquet de Sant Antoni


Que la catosfera és una font inesgotable de talent no és cap secret. Cada cop hi ha més blocs sorprenents, amb històries que enganxen i amb una escriptura de molta qualitat. I aquesta blogosfera catalana no para de créixer. Sense anar més lluny, fa uns dies, va començar la singladura blogosfèrica El porquet de Sant Antoni.

El seu autor, sota el pseudònim de Missis ens explica que:
A moltes contrades havia estat tradició de donar un porquet a Sant Antoni per els favors rebuts. El garrinet era deixat de la mà de Déu per entre els carrers dels pobles amb un distintiu que l'identifiqués i la gent li donava menjar. Per la diada del sant patró el porcellet era rifat a benefici de la confraria de Sant Antoni o per a les despeses de l'organització de la festa.

D'aquesta antiga tradició ha quedat la dita de "voltar més que el porquet de Sant Antoni" per a les persones que sempre van donant voltes amunt i avall.

Des d'aquest bloc, doncs, exercirem de porquet de Sant Antoni contemporani i anirem voltant, ara ací, ara allà, furgant amb el nostre morret porcí en tot allò que ens sembli digne de ser mencionat i teoritzat.

Així que, volta que voltaràs porquet de Sant Antoni!!!!!!

El porquet acaba de començar a voltar, però de moment, les seves històries són molt prometedores, i crec que valdrà la pena fer-li un bon seguiment. Jo, almenys, ho faré. Benvingut porquet de Sant Antoni!!!

7 comentaris:

Josep ha dit...

També s'anomena Porquet de Sant Antoni al "bitxubola", eixe insecte detritívor i umbròfil que, quan es atacat, es contorsiona fent-se una bola.

miki ha dit...

Aquesta tradició, no sabia que es fes aquí, però el que es veritat es que a un poble que es diu Espasante de Galicia encara es fa.

El tio s'esta passejant tot el dia pel poble fins que el rifen i fins i tot te un compte al facebook es diu el Porko Anton. Jo he estat per festes i l'he vist varis cops.

Candela ha dit...

Seguirem ben d'aprop al porquet...

El porquet ha dit...

Moltes gràcies Puji! Tal és l'honor de tenir un post en el teu bloc que el porquet ha decidit posar-se el seu millor vestit de fina franel·la per a aquesta presentació en societat.

Aquesta cullerada m'ha encantat!

Miki, certament és una tradició força estesa, i no només a les terres de parla catalana. Personalment jo aquesta expressió la vaig començar a sentir de ben menut al poble de ma mare, per allà el mig Segre, a les terres de Ponent.

Puji ha dit...

Homeeeee, Josep! El blocaire més borde de la catosfera! Per fi tinc ocasió de contradir-te!!! El porquet de Sant Antoni no és un insecte!!! És un crustaci! De fet és l'únic crustaci que viu fora de l'aigua. Au!:P

Miki, jo no l'havia sentit mai a la vida però mola això que li facin un perfil de facebook.

Candela, el porquet promet, ja t'ho dic ara.

Missis, un plaer. Benvingut!

Josep ha dit...

Cert, és un crustaci. Però no és l'únic crustaci que viu fora de l'aigua.

zel ha dit...

Vaja, vaja...porquets? Som-hi!