http://instagram.com/14_puji YouTube

16 d’agost del 2010

Ministro vende moto

"Seminueva, en perfecto estado, pocos kilómetros, a toda prueba"

La intenció era no fer post, avui, però aquest matí, quan esmorzava veient el 3/24 després d'haver dormit tres hores escasses, se m'han entravessat els cereals de la mala llet que he agafat, i he decidit que havia d'escriure. Serà curtet i lamentable, però per un cop, no m'ho tingueu en compte.

Resulta que les arques de l'Estat només hi ha teranyines, i l'amic Pepiño Blanco (el ministre amb cara d'escolanet) ens vol convèncer que la manera d'omplir-les és apujant els impostos. Per justificar-ho, explica que els nivells impositius d'Espanya estan molt per sota de la mitjana europea i ens hi hem d'equiparar. I si mirem els números, Pepiño té raó. Tan en directes com en indirectes, estem per sota de la mitjana.

No estic en contra dels impostos, ni de que s'apugin, si cal, que la contribució al bé comú és la base de l'Estat del benestar. Però que Pepiño no ens vengui la moto, si us plau. Que ens expliqui els nivells de salaris, de desenvolupament, de qualitat de vida, de poder adquisitiu i de serveis socials oferts per l'administració. Guaita! Resulta que també estem per sota la mitjana europea! I amb diferència.

Equiparem primer tots aquests paràmetres amb la mitja de la unió, i després parlem d'apujar impostos, però que no ens expliquin contes a la vora del foc per fer quadrar uns comptes que no quadren per enlloc per culpa d'una gestió desastrosa del pressupost públic. Que som tontos però no tant, collons!!

10 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Aquí a Alemanya retenen prop d'un 50% de la nòmina, però les prestacions que tenen els alemanys són brutals: guarderies i escoles gratuïtes (tot i que no sempre), ajudes mensuals per cada fill (prop de 200€ per nen, fins que la criatura fa... 18 anys!), ajuda econòmica un cop s'acaba l'atur (l'anomenat "Hartz IV")...

Per suposat, sempre hi ha qui considera que es paguen massa impostos; molta gent, de fet. Però també hi ha qui prefereix pagar impostos que, finalment, reverteixen en la societat.

El ministre Blanco és imbècil. Perdoneu, però algú ho havia de dir.

Txell Salip ha dit...

Certament aquest govern ens portarà encara més a la ruina, entre una cosa i una altre son sangoneres que ens van exprement i a sobre pretenen que els hi riguem les gràcies.

Estic d'acord amb el Ferran, el ministre Blanco es imbècil, de fet....hi ha algun dels que manen que es salva de no ser-ho???

miki ha dit...

D'acord, amb el post també ens poden dir que poder oferir totes les coses abans han de tenir caixa.

O sigui que seria un peix que es mossega la cua.

La solució, siguem clars, no en tenim ni puta idea ningú!

Si ens retinguessin el 50% tindriem guarderies, ajudes per els nens, prestació d'atur, etc... pues la teoria diu que si, la practica més en aquest país tampoc ho se.

Ara cal mirar si ens volem semblar a EEUU, o semblar-nos a Suecia i despres decidir.

miki ha dit...

Ara que m'ho digui un tio sense estudis, pues me fa molta por

miki ha dit...

Ara que m'ho digui un tio sense estudis, pues me fa molta por

Txisky ha dit...

Aquests ja veuen les elecciones perdudes i es veuen capaços de dir i fer el que els hi roti!. I que el marrón se'l mengi qui quanyi les properes!.

Oriol ha dit...

Aquí el problema no es debatir si per poder tirar endebant cal o no pujar els impostos. Crec que el debat hauria de ser si els nostres politics estan capacitats per administrar tants diners sense haber de fincar-hi la mà.

Sergi ha dit...

Aquests dies ho he estat parlant força perquè justament he estat a Suècia, i em van comentar que allà paguen uns impostos altíssims, però que ni pensaments de queixar-se, que fins i tot s'ha presentat gent dient que els baixaria, i no ha tret cap bon resultat. Allà paguen perquè saben que tot els torna, quan ho necessiten. Ho reben quan estudien, quan tenen fills, i en tantes altres situacions en que cal que actuïn els serveis socials.

Aquí ens volen fer pagar més, però sense apujar els sous, al contrari, comenten que s'haurien de baixar, i sense que nosaltres ens veiem afavorits després d'afluixar la mosca, perquè les paraules, si és que n'hi ha, se les endurà el vent.

Però bé, és que ho has explicat molt bé, tampoc no cal afegir massa. Parlem les coses en l'ordre que toca. Així ens entendrem

Abogadaenbcn ha dit...

Cop de mall!

Ferran Porta: "El ministre Blanco és imbècil. Perdoneu, però algú ho havia de dir"
(me gusta)

(rotllo facebook)

Joan ha dit...

El que aquest tanoca no diu és que tenim les butxaques escurades per culpa d'una mala gestió. Aquí l'evasió d'impostos duplica la mitjana europea, l'augment de l'Iva no farà més que augmentar el frau fiscal i les prestacions i serveis socials que rebem a canvi dels impostos són de riure.

Estic d'acord en apujar els impostos, però a canvi vull un servei i una bona gestió que impliqui que tots aquests imbècils (amb perdó pels imbècils) se'n vagin a casa a puntades de peu als collons per ineptes.