http://instagram.com/14_puji YouTube

5 d’agost del 2010

Això no és bo per a ningú

Quan es parlava de canvi climàtic a Rússia, moltes veus pseudocientífiques defensaven que no calia lluitar-hi en contra, perquè un augment de la temperatura global faria que la superfície de terra habitable i conreable del país augmentés. Els russos veien un futur més càlid en què les àrees més boreals, inhabitables pràcticament tot l'any, es convertirien en llocs més temperats, on es podria viure sense problemes, i on el sòl deixaria d'estar congelat per permetre-hi l'agricultura.

La realitat, en forma d'onada de calor, ha donat resposta a aquests visionaris. No dic que l'onada de calor de Rússia sigui culpa del canvi climàtic. Ja se sap que el clima fluctua, i que és altament probable que l'estiu que vé a Rússia sigui fred i plujós. El que dic és que aquesta onada de calor ha demostrat que un augment de temperatures en el futur no beneficiarà ningú. Sobretot perquè s'ha vist que en aquelles regions, l'increment de la calor va acompanyat d'una sequera pertinaç, que és molt més fàcil de gestionar quan el clima és més fresc.

El canvi climàtic és un problema que afecta tothom, no hi ha ningú que en surti beneficiat, afectarà el mode de vida d'absolutament tothom, i és una realitat contra la que tothom ha de lluitar unit.

3 comentaris:

Charlie ha dit...

Canvi climàtic?? Això són palles mentals dels progres.

Txisky ha dit...

I en la turba, que crema més que el carbó, no hi van pensar?. Encara no sé com van ser capaços d'enviar l'Sputnik a l'espai!.

Miki ha dit...

Si, charlie, la capa d'ozò segur que també eren palles mentals dels progres.