http://instagram.com/14_puji YouTube

22 de juny del 2010

Governats per analfabets


En epoques de crisi com la que ens assola, quan els polítics s'abaixen els sous tothom ho aplaudeix. I de tant en tant, es fan públics els sous dels més alts mandataris, i tothom es posa les mans al cap. Doncs a mi els sous dels càrrecs públics em semblen ridículs, fins i tot amb el caràcter vitalici que tenen alguns.

Els sous dels nostres presidents es poden equiparar als dels directius d'empreses més aviat modestes. Si un bon gestor i bon dirigent es troba en la tesitura d'optar a un càrrec polític, i al mateix temps rep una oferta d'una empresa, invariablement triarà l'empresa, perquè l'oferta tindrà condicions molt més bones, sense visibilitat pública i segur que amb menys mals de cap. Fins aquí cap problema. El problema vé perquè qui accedirà al càrrec serà un mediocre que s'hi llença perquè són les millors condicions laborals que la seva mediocritat li permetrà assolir mai, i així tenim els polítics que tenim.

Ahir, en una conferència, l'exministre Boyer va dir justament això, que si la remuneració dels càrrecs de més responsabilitat segueix baixant, al final, només hi voldran accedir els analfabets, i què voleu que us digui, jo hi estic d'acord.

5 comentaris:

Alyebard ha dit...

Si només fórem governats per analfabets...O tempora, O mores!

Anònim ha dit...

Si fessin bé la seva feina, ningú es recordaria dels seus sous. El problema ve arran que han demostrat una incompetència tan gran que no es mereixerien ni un cèntim dels nostres impostos.
Una idea sobre el tema sous seria la següent: que una persona, en accedir-hi, cobrés el mateix que abans a l'empresa privada (sempre amb un límit màxim, si el sou fos molt desmesurat). Així, els mediocres no ho veurien com un guany i no s'hi apuntarien i es podria captar el talent de gent motivada que no veuria rebaixat el seu sou per entrar a política.

Zoso ha dit...

Bé l'ùnic que puc treure en clar es que finalment es descobreix que els polítics es dediquen a la política per guanyar diners i no per "ideals". Per altra banda sóc del parer que els polítics són el reflexe de la societat i actualment la nostra societat endiosa personatges analfabets i prefereix el carisma a la professionalitat. Belen Esteban for president!

Anònim ha dit...

LO PITJOR,ES LA MEDIOCRITAT GENERALITZADA,LA INMADURESA,I LA ESTUPIDA CONVICCIO QUE AIXO DE "CATALANISTES,PROGRESISTES I D'ESQUERRES" ENCARE TENEN VIGENCIA.
JUGANT AMB BCN.

Miki ha dit...

Pues estic bastant d'acord amb tu!