http://instagram.com/14_puji YouTube

1 de juny del 2010

Bojos


Un torna a la vida real després d'una setmana d'aïllament i es troba amb què res no ha canviat, és més, ha empitjorat. L'exèrcit israelià s'ha tornat boig. Ha violat les aigües internacionals i ha abordat un vaixell carregat de cooperants i d'ajuda humanitària que anava cap a Gaza. No cap a Hamàs, no cap als integristes, sinó cap a un poble que rep una hòstia rera una altra i viu en la misèria i la fam per culpa de l'extremisme d'uns i altres. Per acabar-ho d'adobar, ens han mostrat unes imatges de teatrillo, i fotos de pals i "tiraxines" a la coberta del vaixell per poder justificar el seu atac sanguinolent. Aquestes imatges fan tuf de muntatge, però encara que siguin reals, no justifiquen l'atac. Tornen al model de conflicte dels anys vuitanta: tancs contra pedres.

Israel, i també Hamàs, estan utilitzant el poble (i dic poble, gent com vosaltres i com jo) palestí com a hostage per aconseguir els seus objectius polítics, i han aixafat una iniciativa valenta d'ajut a aquest poble que fa més de seixanta anys que està pagant els plats trencats. Quan s'acabarà aquesta bogeria?



P.S. El vaixell assaltat era turc, i el govern turc s'ha posicionat com a víctima d'aquest atac. Ni l'agència de viatges d'aquí ni els guies locals d'allà ho han reconegut en cap moment, però estem segurs que el retard de deu hores del nostre avió de tornada de Turquia té molt a veure amb aquest incident, i suposo que també hi té a veure el control de seguretat, que, per primer cop en la nostra història viatgera, ens van fer a l'arribar a l'aeroport del Prat.

1 comentari:

Txisky ha dit...

Sap greu la comparació de jueus amb nazis, però se l'ha estant guanyant a pols!