http://instagram.com/14_puji YouTube

5 de maig del 2010

Monopoly


Resulta que els bancs juguen al Monopoly i perden la partida. Els empresaris juguen a l'Hotel i perden la partida. El govern, en lloc de fer d'àrbitre com li correspon, gira el cap cap una altra banda i no pren cap mesura, a banda de donar calers a fons perdut a aquests mals jugadors. I qui pagarà els plats trencats? Els de sempre, els més dèbils, els pensionistes i els funcionaris es queden sense pagues extra, els ciutadans veuen multiplicats els seus impostos i tots els europeus, ja en situació prou crítica han de córrer a tapar forats per a que no s'enfonsi tot. El principal problema, però, és que els bitllets no són del Monopoly ni de l'Hotel, són bitllets de 500 eurus dels de debò.

Aquest és el retrat del que ha passat a Grècia, i res em fa pensar que no es pugui repetir aquí, perquè els errors han estat els mateixos. Potser haurem de fer cas a l'amic Òscar, i amagar els quartos sota la rajola. D'aquesta manera ens asseguraríem de tenir els calers controlats, i a l'hora faríem la punyeta als bancs, que són els causants de tot l'embolic. Ja veurieu quina gràcia els faria que tots retiréssim els nostres estalvis!

2 comentaris:

Joan ha dit...

Ai, ens tenen ben agafats pels pebrots. A veure quina empresa accepta pagar-te sense compte bancari ... I Hisenda què, com podria embargar-nos?

Anònim ha dit...

Aquests sistema està entrant en una dinàmica molt perillosa que tampoc ningú pot frenar. Aquesta ajuda a Grècia sembla només un pedaç. Si volguéssim treure ara els estalvis, més d'un es trobaria que no podria.