http://instagram.com/14_puji YouTube

1 de febrer del 2010

Solidaritat selectiva


Curiós país els Estats Units. Fa uns dies, l'Estat de Florida va demanar que s'interrompessin les evacuacions de ferits d'Haití cap a aquest Estat perquè els hospitals estaven col·lapsats, però sobretot perquè ningú els havia dit qui pagaria la factura. Això em va semblar força conseqüent, perquè és el que fan amb tothom: qui no pot pagar la factura, no és atès.

El cas ha transcendit a la opinió pública internacional que ha emès mostres d'indignació, i és clar, la imatge de la primera potència mundial no es pot veure malmesa d'aquesta manera, així que des de les més altes esferes, s'ha donat l'ordre que això ja ho pagarà qui faci falta, però les evacuacions d'urgència s'havien de reprendre ipso facto.

I heus aquí que tenim els hospitals de tots els Estats del sud atenent ferits haitians a mansalva, mentre a les portes d'aquests mateixos hospitals moren aquells malalts nacionals que no es poden pagar una assegurança, però com que això no surt a les notícies de tot el món, no cal fer res, i si algú, com Obama, vol provar de solucionar-ho, ni que sigui una mica, li plouen ganivets de dreta i esquerra. Curiós país els Estats Units.

Foto: Chris Hondros (Getty Images)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una gran contradicció, sí. Per què no la universalització de la sanitat tb allà? Vés que no hi hagi algun interès ocult...

Sergi ha dit...

Curiós no seria la paraula, però m'estalviaré improperis en casa aliena. Serà per coses com aquesta que no tinc cap ganes d'anar-hi ni de visita.

Ferran Porta ha dit...

Curiós món la Terra, més aviat diria!