http://instagram.com/14_puji YouTube

2 de febrer del 2010

El dia de la marmota


Avui és el dia de la marmota. Gràcies a aquella magnífica pel·lícula dels noranta, tots sabem que és el dia en què una marmota que es diu Phil, surt del seu cau i decideix si es queda fora, i per tant, l'hivern s'ha acabat, o si se'n torna cap a dins perquè hi ha fred per estona.

És curiós com les tradicions de llocs tan distants i de cultures tan diferents, per motius que se'ns escapen, convergeixen d'una manera tan sorprenent. I és que avui, a la tradició catalana, també es decideix si l'hivern ha acabat o no. És el dia de la Candelera, i el refranyer popular ens diu que:

"Si per la Candelera riu, el fred és viu.
Si per la Candelera plora, el fred és fora"


Si el refrany es compleix, encara tenim molt hivern per endavant, així que tapeu-vos bé, i si demà, quan obriu la cullerada torneu a veure aquesta entrada, no patiu, serà que m'he endarrerit una mica al publicar, no us heu quedat atrapats en el temps.

P.S. Felicitats a Candeles, Candelàries, Llums, etc...

6 comentaris:

Candela ha dit...

Ai Puji...mmmmmmmm ...gràcies, de veritat!!

Dani R. ha dit...

Ostres... l'expressió "pel·lícula dels noranta" m'ha deixat tocat. Els noranta realment són el passat... buf! La nostàlgia...

Clidice ha dit...

ja tens raó ja, aquí s'ha fet un panxó de riure brrrrrr quin fredddddd :(

mafalda ha dit...

Ai, Puji, que a mi m'ha passat com al Dani, que l'expressió "dels 90..." m'ha fet sentir vella, vella!

Jo ja m'he anat fixant tot el dia què coi feia la Candelera, i en vista que reia a cor que vols, he encès la llar de foc. Tocarà manteta al sofà i guants al carrer una llarga temporada, doncs!

Anna Tarambana ha dit...

Pel·lícula del segle passt ja! Com nosaltres!!! :s

Em temo molt que enguany el fred durarà!

Miki ha dit...

Una dada, el primer episodi de Lost, s'ha estrenat el dia de la marmota que gracies a aquesta pelicula ara es conegut el dia com que cada dia es repeteix.

Casualitat? Ves a saber