http://instagram.com/14_puji YouTube

10 de febrer del 2010

Ara ja ens podem morir


Finalment, el Parlament ha arribat a un acord sobre el nou impost de successions, i sembla ser que morir-se ja no serà tan car. Tot això està molt bé, perquè elimina els problemes que es trobaven molts hereus, que els portava a malvendre les propietats rebudes dels familiars traspassats, i a més, ens equipara als ciutadans d'altres comunitats autònomes. L'impost es manté elevat per als difunts amb rendes altes. L'Estat de Dret portat a l'extrem: el qui més té, més contribueix, fins i tot quan la palma.

El problema és que els comptes de la Generalitat no van precisament folgats. Els ingressos estaven basats en la construcció, i ara que ha frenat, l'entrada de líquid s'ha vist disminuïda, si a més es perd un impost de caràcter vital, al Conseller Castells no li sortiran els comptes, i només li quedaran dos opcions: o bé reduir la despesa, i per tant els beneficis socials, o bé treure's de la màniga un altre impost, si pot ser, sense que ens n'adonem massa.

Ja veurem com es soluciona, però de moment, ja ens podem morir tranquils sense por de que ens saquegin la tomba.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

No tan tranquilos. Hay mucha LETRA PEQUEÑA que no dicen. Por ejemplo el que hereda una empresa familiar, que puede ser una simple peluquería, sólo puede aplicarse las reducciones a la mitad. O el que tiene una vivienda con un valor muy inferior a los 500.000 €, para un mismo valor total de patrimonio, pagará muchísimo más. No es oro todo lo que reluce.

Txisky ha dit...

Colla de kabrons, que fotin fora tota la patuleia que hi ha endollada de càrrec de confiança!

Sergi ha dit...

Segur que ens la colen per un altre lloc, home, i aquest cop, a tots i sense necessitat de morir-nos.

Anònim ha dit...

Compte amb la reforma. Per començar,com que s'aplicarà per períodes, parlant una mica bèstia, segons el dia que es mori el familiar tocarà pagar més o menys. A més, pel que fa al valor de l'immoble a efectes de successions, depèn d'un coeficient que marca la Generalitat. Per tant, segons si baixen o pugen aquest multiplicador el valor pot ser un o altre.
I sobre les finances de la Generalitat, no només tenim buides les arques sinó que estem molt endeutats. Esperem que la solució no sigui la retallada de serveis socials, que prou precaris són alguns.

zel ha dit...

Jo estic contenta si paguen els qui poden, el problema és que no tinc clars els barems...

Miki ha dit...

Jo i tirant-me pedres contra el meu teulat, no veig tant dolent el impost de successions.

Ara també estic d'acord que depen de quina herencia no es pagui tant.

Però es que si no ho pagues de mort, t'ho faran pagar de viu. Això esta clar.

I llavors pagaran tot per igual, tinguis un milio d'euros o tinguis mil euros.

i lo que fica l'anonim crec que no es veritat, justament s'arregla pels que tenen pisos de menys de 300.000 euros

c.e.t.i.n.a. ha dit...

La resposta al teu dubte: Ingressos atípics

http://www.3cat24.cat/noticia/520246/barcelonaciutat/Barcelona-podria-reduir-a-60-kmh-la-velocitat-en-alguns-trams-de-les-rondes