3 de novembre de 2009

A por las sueeeecassss!


Si anomeno José Luis López Vázquez, a tothom li ve al cap alguna pel·lícula del cinema de destape, on López Vázquez perseguia sueques per les platges de Benidorm, o aquell tiet conco de la tradicionalista i recalcitrantment franquista La gran familia. Però López Vázquez, de la mà de Saura, Berlanga, Mercero i molts d'altres, també va fer cinema seriós, on públic i crítica el van reconèixer com un excel·lent actor.

Va aparèixer a 259 films, i evidentment, no els he vist tots, però si he de triar algun treball de José Luis López Vázquez no tinc dubtes. Trio La cabina. Un curtmetratge per a televisió d'Antonio Mercero, on López Vázquez, com a únic protagonista, transmet una angoixa que riu-te'n tu de REC. Us la deixo aquí sota. Dura una mica més de mitja hora. Si teniu una estona, recupereu-la. Sort que les cabines ja no s'utilitzen...

Avui, però, me l'imagino a un cel al més pur estil Berlanga, amb ales i arpa, cridant: Donde estan las sueeeeeeecasss! Hay que hacerles un monumennnnnnnto!

6 comentaris:

C.E.T.I.N.A. ha dit...

Durant molt de temps aquest va ser un crit de guerra al meu curro: ¡Las su-e-cas, Maria-no, las su-e-caaas!!! ¡Mo-nu-men-tó!

Inoblidable!

Albanta ha dit...

No m'ha agradat mai el López Vàzquez tot i que hi ha que reconèixer la seva professionalitat com a actor.
Ha estat un dels gran d'una època molt concreta.
DEP

Josep ha dit...

Recordes eixe anunci de Retevisión en la que José Luis López Vázquez, dècades després podia eixir de la cabina?

"Per fi hi ha algú a l'altre costat" crec que deien.

stratosergio ha dit...

Una sincera ovació per al "Señoriiiiiito!".

Farlopa ha dit...

No ho haurem dit vegades a la colla la frase. Un dels grans si senyor, que hi farem, llei de vida.

Dani R. ha dit...

Què gran! Aquest és el de "el señoriiito" i "Monum·mento"?