http://instagram.com/14_puji YouTube

29 d’octubre del 2009

La Copa del Carlanga


Després del màgic episodi d'abans d'ahir a Alcorcón, volia parlar d'un assumpte que fa temps que és polèmica en el món del futbol. No es tracta de que la Copa es digui Copa del Rei, que d'això ja sabeu què en penso. Es tracta del model de competició.

Fa uns anys, les primeres fases de la competició es jugaven a partit únic, al camp de l'equip més modest, i no sé per quin motiu, això va deixar de ser així. Aquest era un model perfecte. S'afavoria la participació dels equips més modestos, que tenien més oportunitats de donar la campanada. Per exemple, amb aquell model, l'Alcorcón ja hauria passat de fase (ei! I que consti que el Barça va pillar catxo diverses vegades amb aquell model. Que ningú em titlli de tendenciós ara que el Madrid la balla!). Com que els partits únics serien més decisius, els equips petits farien més caixa, que prou falta els fa. I per últim, els equips grans, que juguen a moltes competicions, veurien el calendari de la Copa reduït a gairebé la meitat, alleugerint una mica la densitat de partits.

Com deia abans, el model és perfecte i tot són avantatges. Crec que el motiu que es deixés de fer això és que els equips modestos arribaven molt amunt i es "devaluava" la competició. Si l'argument de la Federació és aquest, estan insultant tots els equips de categories per sota la primera. A més no crec pas que sigui així, ja que es posaven les coses molt més difícils als equips grans, i el que arribava a la final, havia suat més tinta per fer-ho. Si pensen que es devalua la competició, que montin una Copa per als equips de primera (que així també reduiriren calendari) i un altra per als inferiors. Però si parlem de devaluació, la Copa està devaluada per la pèssima organització del torneig, que, any rera any, ens ofereixen els dinosaures carrinclons encapçalats per Villar.

I vosaltres, quin model preferiu?

5 comentaris:

neus ha dit...

La copa de cava! ai no, que m'he confòs, perdona.
Per mi ja poden tornar al partit únic, era més emocionant i t'estalvies pertits i possibles lesions, tot i que encara em dolen les eliminacions ridícules del Barça.

Salut!

Unknown ha dit...

A mi m'agrada el model de la Curling Cup: sorteig pur i partit únic (també sortejat). És a dir, que es pugui donar un Bar$a-Madrit a setzens al camp que surti per sorteig.

El sistema actual és el que és perquè interessa a Villar, a Laporta i a Florentino. I no cal donar-hi més voltes.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo estic amb l'Oscar. Res de sorteig dirigit. I molt menys de doble partit.

Gerard Agudo ha dit...

Es pot fer un mixte parti únic fins cert punt si és vol a quarts per exemple...però reduïnt partits. A més a més amb aquest sorteig no es devalua la competició, ja que pot ser que arribin equips petits però també farà q la competició es jugui amb els jugadors de qualitat si no es vol quedar eliminat. Aquest punt era un altre tema de polèmica pq deien que els equips passaven de tot...seria una manera de no fer-ho o no?

Miki ha dit...

Home, això esta clar que es per que arribin els de primera, però es una vergonya de competició.

Partit únic, però això de no dirigir com la curling no estic pas d'acord.