http://instagram.com/14_puji YouTube

27 d’octubre del 2009

La caixa dels trons


Ahir a la nit, a l'Àgora, van entrevistar el President Pujol. En ser preguntat sobre el cas Millet, les preguntes van portar irremissiblement cap a la donació de Millet a la Fundació Trias Fargas. La resposta de Pujol va ser, literalment, que no es remeni l'assumpte del finançament dels partits perquè tothom en sortiria esquitxat. Perdó? Com diu? Què vol dir això? Que tots els partits reben finaçaments irregulars, ilegals o turbulents? I després de dir-nos això, representa que ens hem de quedar tan tranquils asseguts al sofà?

Tinc molt respecte al President Pujol, perquè penso que és el millor polític que ha donat el nostre país, però això no es fa. No pots dir que no s'obri la caixa dels trons mentre aixeques la tapa deixant entrellucar el que hi ha dins, i a sobre dient que saps el que hi ha dins.

Els ciutadans hem d'exigir saber com es financien els partits polítics llardosos que tenim en aquest país. Hem de saber d'on treuen els diners, a qui deuen favors i de quina manera es tornen aquests favors. Hem d'exigir una llei de partits que impedeixi aquest ocultisme i aquests xanxullos intolerables, perquè els propis partits, que són qui creen les lleis, s'hi mouen la mar de còmodes dins aquesta atmosfera corrompuda.

Però clar, l'única manera que tenim els ciutadans per modificar lleis és presentar una Iniciativa Legislativa Popular, recollint una quantitat inhumana de signatures, que després, ses senyories es passaran per l'arc de triomf, com van fer amb la ILP sobre els transgènics, i un acaba pensant que l'únic que pot fer és quedar-se al sofà. Encara que potser, quedar-nos al sofà és la millor manera que tenim de fotre'ls. Quedar-nos TOTS al sofà, però tots els dies, inclòs el dia de les eleccions. No hauríem d'anar a votar ningú, i que aquesta democràcia de pacotilla se la maneguin ells solets. Uf! Que m'he encès! Ja sabeu, si em llegiu habitualment, que estic en contra de l'abstenció electoral, però hi han altres vies, com votar partits mindundis d'aquests que no surten mai.

En fi, que el President Pujol, ahir a la nit, va obrir la caixa dels trons mentre ens deia que no l'obrissim, i jo, en començo a estar fart de tant tejemaneje.


7 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

transparència, ja!
Volem saber d'on treuen els diners els partits, perquè ja se sap que qui paga, mana

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Tant et sorprén la resposta de Pujolet? Et recordo que aquest senyor és l'inventor de la resposta tipus per qualsevol pregunta que no vols contestar: "Això avui no toca"

I prepar't que Garzón t'acabarà de desmuntar el mite: acaben de detenir a Prenafeta i Macià Alavedra, Secretari de Presidència i Conseller d'Economia i Finances respectivament a l'epoca Pujol, per delictes econòmics diversos.

Posa la ràdio, que això promet

Dani R. ha dit...

La meva resposta: http://danirambla.blogspot.com/2009/10/resposta-la-caixa-dels-trons.html

Joana ha dit...

Cada matí obrir el diari és una caixa de trons tronats. Fa pena tot plegat!

Gerard Agudo ha dit...

La pregunta és...quin polític o ajuntament caurà demà?

Otger Cataló ha dit...

sap greu la classe política existent, però estic amb en Dani que "borrar-nos" del joc democràtic és un error.

Sergi ha dit...

Dues coses...

De veritat creies que els partits es finançaven de forma legal, o que cap d'ells tenia negocis tèrbols?

I la segona, si ens quedem tots a casa el dia de votar, o votem a partits minoritaris, majoria absoluta del PP segur. Però molt absoluta, eh?