http://instagram.com/14_puji YouTube

25 de juny del 2009

S'ha de ser guarro!

La revetlla de Sant Joan és una festa única. Es celebra el solstici d'estiu, un fet astronòmic que festegen gairebé totes les cultures del món. El que la fa única és la combinació de ritus ancestral, foc, soroll, ball, coca (de forner!), cava, i sobretot la reunió de gent a la fresca, aprofitant la nit més curta de l'any per xerrar, ballar i preparar una bona foguera per cremar el llarg hivern amb les seves penúries i començar un estiu ple d'alegria i llum.

Amb tot això vull dir que s'ha de fer el possible per conservar aquesta festa. I si la gent el que vol és fer macrocelebracions multitudinàries, endavant. Però no deixo de demanar-me per què collons la gent és tan guarra. És necessari que deixin la platja i els carrers amb aspecte post-atac nuclear? Tan difícil és deixar les teves deixalles en una paperera? On ha quedat allò de "que no es noti que has estat aquí"? Ho sento, però fotos com aquesta em posen dels nervis. M'agradaria que a cadascun dels porcs que han deixat els seus regalets a la sorra els deixessin una palada de la seva pròpia merda al menjador de casa. És que s'ha de ser guarro, hòstia!!!

Foto: Manuel Bruque (EFE)

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Penso exactament el mateix.

stratosergio ha dit...

+1

Jo vaig ser a la de Mataró durant la festa. Estava tan guarra que fins i tot em va sorprendre veure com un noi (a qui felicito), quan es va acabar la birra, amb tot de merda al seu voltant, es va aixecar i caminar 20 metres per llençarla a la brossa.

Joana ha dit...

Totalment d'acord! ...Una palada al seu menjador o que passessin els de l'ajuntament i els ho fessin recollir!

Gis ha dit...

Hola Jordi, sovintejo la teva "cuina" per veure quin plat prepares al dia. El d'avui fa patxoca per sincer. Estic d'acord en tot en gairebé tot. I malgrat sé que és la manera d'expressar, el consell seria posar "s'ha de ser net!" per si de cas hi hagués un despitat (altrament dit marrano) obedient!! Moltes felicitacions i bon appétit!

Anònim ha dit...

I no nomès les platges. Jo per sort aquest any vaig abandonar la ciutat per no patir el soroll i la immundícia d'aquestes festes. Quan vaig arribar al meu barri semblava que hi havia hagut una guerra. Vaja panda guarros i desconsiderats.

Ferran Porta ha dit...

És una porcada, absolutament; i va lligada al nivell cultural del país, que és en general per sortir corrents. L'egoïsme que avui critico en el meu blog (per un altre motiu, però egoïsme com el dels porcs subjecte del teu post) és esport nacional a Catalunya. De pena.

Anna ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu i a mi també em fa molta ràbia quan veig aquestes coses. Jo em vaig quedar a casa i al matí quan vaig baixar a passejar els gossos, tot-hom estava dormint... i la plaça de sota a casa comj aquesta platja o pitjor... Mare meva si en son de porcs!!!