http://instagram.com/14_puji YouTube

16 d’abril del 2009

La mala dona


Un rumor comença a córrer per Barcelona: estan desapareixent nens. Com que es tracta de fills de prostitutes del barri xino, ningú en fa massa cas, i els alts càrrecs policials prefereixen tirar terra sobre l'assumpte, però l'inspector Corvo s'ensuma que el cas amaga més que enraonies de velles i putes. I és que en Moisès Corvo no s'encomana a ningú i tot i tothom li bufa de canto, però hi ha una cosa que s'ha de protegir a tota costa: els nens.

Un thriller fosc, molt fosc, ambientat a la Barcelona de principis de segle XX, amb un estil ràpid que enganxa, farcit de referències literàries i cinematogràfiques, i de metàfores molt ben treballades i gens carregoses. Una història esgarrifosament basada en fets reals explicada per un peculiar narrador omniscient, el narrador més omniscient que hi pot haver, que fins i tot, el molt bandarra, gosa immiscuïr-se en la història.

Si us agrada la novel·la negra, si us agrada reconèixer racons de Barcelona mentre aneu llegint, si us agrada enganxar-vos a personatges obscurs i no deixar-los fins saber el desenllaç, us agradarà la història de l'Enriqueta Martí, la vampiresa del carrer Ponent, us agradarà la investigació de l'inspector Corvo, us agradarà La mala dona. Si voleu algun alicient més per regalar-la o regalar-vos-la per Sant Jordi, l'autor és un company blogosfèric amb un futur literari brillant.

2 comentaris:

Abogadaenbcn ha dit...

Genial, ho apunto i ho compro! M'encanta.

Jordi ha dit...

L'haurem de llegir, doncs!