http://instagram.com/14_puji YouTube

5 de febrer del 2009

Ghost station


La xarxa de metro de Barcelona té una bona colla d'estacions "fantasma". Són estacions que van estar en ús en algun moment i després es van eliminar, o bé que es van planificar i construir, però mai van arribar a entrar en funcionament. Algunes estan aïllades, i d'altres formen part de línies, i els trens hi passen, però no hi paren.

Durant les festes de Nadal, TMB va aprofitar una d'aquestes estacions, la de Gaudí, a la línia 5, per guarnir-la amb arbres de Nadal, llums i altres elements urbans, com fonts, fanals i senyals de parada de bus i metro, i fer així una mica d'ambient nadalenc. Gràcies a uns contactes ultrasecrets, que òbviament no desvetllaré, vaig poder accedir a l'estació, estar-hi una estoneta i fer algunes fotos. Va ser una experiència única. Passejar-se pel submón del metro, i per una estació fantasma dóna una sensació d'irrealitat que poques vegades es dóna.





Moltes gràcies per l'experiència, T!

8 comentaris:

Josep ha dit...

Gaudí, Correus, Bordeta...

També en tenim que canviaren de nom: Feixa Llarga, La Mina, Joan XXIII, Cornellà...

I les que "han construit" els veïns, a l'espera de les autoritats i el pressupost: Llefià, Casablancas...

Com es nota que no som Paris, ni Madrit!

Miki ha dit...

Es una cosa que sincerament m'agradaria molt fer.

Ferran Porta ha dit...

Ostres, a mi també m'encantaria! A Berlin encara en queden, també, d'estacions fantasma; en època estival, les nits de divendres fan circuïts de dues hores, oberts al públic (cars, això sí), per poder visitar túnels i estacions -també fantasma- en un metro descapotat :-)

Molaria veure les de Barna, també!

Salut.

Anna Tarambana ha dit...

JO també n'he sentit parlar i això que sóc de fora la capital i, us juro que baixaria a ciutat i tot per veure-les, ha de ser molt curiós!

Charlie ha dit...

Ei! M'interessa moltíssim aquest tema!

DooMMasteR ha dit...

Quina enveja tiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Jordi ha dit...

Tot un gran món aquest i que de tant en tant podrien deixar visitar! Jo he visitat tres o quatre refugis de la guerra civil a Barcelona i és acollonant!

Jo Mateixa ha dit...

Doncs que sàpigues que molta de la instal.lació elèctrica d'aquells dies de Nadal d'aquesta estació fantasma la vam fer nosaltres, vaja, l'empresa on treballo jo :-)