http://instagram.com/14_puji YouTube

9 de desembre del 2008

Mort al Borbó?

Joan Tardà hauria de començar a aprendre a mossegar-se la llengua, perquè està a la primera fila política i en la primera línia de foc dels escàndols que tan agraden a la dreta. Dir segons què només perjudica els interessos d'ERC i de Catalunya. I és que al final d'un acte en què es debatia sobre la Constitució Espanyola, en Joan va deixar anar un crit de "Mort al Borbó!".

Les reaccions han estat immediates. Tothom se li ha tirat al coll. No ho sé del cert, perquè em fa fàstic escoltar-lo, però segur que en Fede ja li ha dit terrorista, assassí o pistoler. Però la frase que més m'ha agradat ha estat la de Soraya Sáenz de Santamaría, la ninya pija del Congrés: "La Constitución contra la que arremete es la que le da de comer". I què, Soraya? Si li dóna de menjar no la pot criticar? No pot dir que està més que caducada i que cal canviar-la de dalt a baix? No pot dir que va ser fruit d'un consens fictici de tota la societat per tirar enadavant i que tot això s'ha acabat? No pot dir que la monarquia és una estafa?

Mort al Borbó? Segur que no. Els antimonàrquics no volem veure sang blava corrent pels carrers. Només volem viure en una societat més justa on els privilegis feudals propis de l'Edat Mitjana quedin desterrats per sempre, i on tots els ciutadans siguem tractats per igual, independentment de la família on hem nascut o del lloc geogràfic on vivim. I Joan, pensa't bé el que dius i com ho dius, mesura les teves paraules, però un cop mesurades, deixa-les anar.

15 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

A vegades no se a que juguen els d'esquerra, semblen criatures que necessiten treure el que pensen,o no es queden tranquils, encara que sigui perjudicial per tots....això els que estan més amunt que nosaltres, ho haurien de controlar.

Unknown ha dit...

El primer impresentable el d'ERC, però al darrera els del PSOE i el PP. Tots pixant fora de test.

Josep ha dit...

Que un partit republicà critiqui la monarquia és un acte de coherència. Els crits de "mori el borbó" i "mori el mal govern" tenen més de 150 anys d'història, i són patrimoni de tots els republicans, no només dels independentistes. No són pas amenaces de mort, sinó proclames contra una institució.

ERC té dret a dir aquestes coses. És més, té el deure de dir-les. El dia que aquest partit defensi Espanya, la monarquia i l'Opus Dei, deixarà de tindre sentit, no et sembla?

I no ens enganyem, digui el que digui ERC, als Països Castellans sentarà malament. Pell massa fina i catalanofòbia, aquest és el que.

Dani R. ha dit...

Jeje, m'encanta el concepte "Països Castellans"

Ferran Porta ha dit...

Discrepo d'en Josep: el que diu ERC, en aquesta ocasió per boca d'en Tardà, afecta directament Catalunya. Entenem el sentit i l'origen de la frase, però Tardà és un representant polític d'un país sense estat i que compta amb menys mitjans que Castella. Amb aquestes condicions, o els catalans som més astuts que els castellans (el "mori el Borbó" d'en Tardà va en direcció contrària), o se'ns cruspiran amb patatones.

Com a votant (habitual) d'ERC, espero que madurin d'una vegada!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Doncs a mi no em faria res treure a pasejar a Madame Gullotine... Si algú pot demanar pena de mort pels etarras per que no es pot demanar pena de mort pels Borbons????

O la llibertat d'expressió només la poden fer servir un quants?

I per cert, a mi no em represnta ningú. Ja soc prou gran per representar-me a mi mateix.

Salut i república

Jordi ha dit...

Mort al Mormó!! Això va ser el que va dir!! Que el vau entendre malament!!

La veritat és que sí que, per evitar polèmiques innecessàries, haurien de vigilar què diu segons qui! Perquè sinó després a tots ens posen en el mateix sac! Jo tampoc no estic d'acord amb la monarquia, però de sang millor que no n'hi hagi!

Anònim ha dit...

LO PITJOR,AMICS MEUS,LO QUE FARA MALT A CATALUNYA, VA SER LO DE "TRIBUNAL CORRUPTA". JUGANT AMB BCN.......

Oriol ha dit...

no teniu ni puta idea. La culpa és del Laporta!!!

Jordi Floriach ha dit...

Un dels problemes crònics de Catalunya és que se li fa massa cas al que diu la premsa espanyola.
De vegades no es diuen certes veritats (o no es diuen prou alt) per por de la reacció Brunete, quan, de fet, no cal dir res per que la Brunete segueixi amb la seva tasca demolidora. O sigui que cridim tots junts, ben alt i fort:

Visca la República, mori el corcó!!!

Miki ha dit...

Aquest ha pixat fora de test pero hem fa gracia que els que fan mes d'indignats son els que no poden veure al rei tant com ells, però bueno a simular, si serveix per atacar a ERC i a catalunya

Joana ha dit...

Hi ha tema als mitjans de comunicació fins Nadal!
És el què té dir les coses en calent

Clint ha dit...

Teòricament, el Tardà és un professional de la política no? Doncs això, no poden caure sempre en les mateixes!

I si la dius, collons, no corris a matitzar i a dir que no és el que volies dir!

Jesús M. Tibau ha dit...

Amb aquestes patinades no s'aconsegueix i ens fan molt de mal

Josep ha dit...

"ens fan molt de mal"...
ui sí, jo estic esternudant tot el dia per culpa del Joan Tardà.

I la culpa del tancament de la NISSAN és del Joan Tardà.

I el canvi climàtic el provoca el discurs del Joan Tardà.

"ens fan molt de mal"... la tonteria que porteu alguns a sobre