http://instagram.com/14_puji YouTube

18 de desembre del 2008

Això és la guerra

Cobren un pastón a ràdios i televisions. Tenen atemorit el sector hosteler amb les seves pràctiques mafioses. Ens cobren uns eurus extres quan comprem material d'emmagatzemament, per si de cas se'ns acudeix fer-lo servir per gravar música, però aquest pagament no eximeix de que et fotin un multasso si ho fas. Ja fa temps que són el coco, són el dimoni, són el sheriff de Nottingham. Però si ens pensàvem que ja ho havíem vist tot estàvem molt equivocats.

En una festa de la solidaritat, en un esdeveniment on tothom participa sense guanyar ni un duro, en un programa de televisió, en que tothom posa de la seva part, i on fins i tot en temps de crisi, els ciutadans s'escuren les butxaques i es recullen 2,5 milions d'eurus per lluitar contra les malalties mentals que afecten molta gent i que tard o d'hora ens afectaran a nosaltres o a algú del nostre voltant, els mai prou ben ponderats amics de la SGAE han decidit que ells de solidaritat no hi entenen i han cobrat 45.000 eurus a TV3 per la música del disc de la Marató i per la música que es va reproduir i interpretar en el programa.

Doncs ja n'hi ha prou, s'ha acabat, s'ha vessat el got. L'SGAE ja no és el coco ni el dimoni ni el sheriff de Nottingham, és l'enemic, això és la guerra.

Notícia a La Vanguardia
Il·lustració extreta de El Jueves

12 comentaris:

mafalda ha dit...

Vergonya!
Això a part de demostrar que son uns lladres, demostren que no tenen ànima...

Dani R. ha dit...

Sembra trons i colliràs tempestats, diuen. No seré jo qui defensi a la SGAE, però si aquesta gent hagués fet les coses bé des d'un principi ara no se la criticaria cada vegada que obre la boca.

Objectivament qui ha de renunciar al drets d'autor no és l'SGAE sinó els autors (per exemple John Fogerty, en el tall 7 del CD de la Marató "Has vist la pluja?" versionat per Ivette Nadal). Però clar algú es creu que l'SGAE ha preguntat a Fogerty si ha de recaudar en nom seu, no és clar, que no. I algú dubta de que Fogerty no estaria disposat a cedir els drets?

Anna ha dit...

dani: una part molt gran l'han recaptat en concepte de drets del disc, i aquí sí que els autors van cedir-ne els drets. Ara, els de la SGAE ha dit que ells això no ho poden controlar, i s'han tret el mort de sobre. Són uns impresentables!


A més, ara també hi ha merder amb els fans de la PS3 i la playTV, que es ven a tota Europa. Tota?? No! Els senyors de la SGAE han decidit afegir-li 30€ en concepte de cànon (pujant un 30% del preu), i Sony ha dit que no ho ven aquí.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Us puc segurar que hi han molts artistes que cobren sota mà en aquests "actes benéfics", en concepte de desplçament+hote+dietas+etc... I a sobre queden com a gent solidaria

Ferran Porta ha dit...

Això últim és de cabrons. Què fort.

Clint ha dit...

El problema és que sempre acaba pagant el mateix...
Quina ràbia que foten els cabrons!

El veí de dalt ha dit...

El problema està en no dir les coses clares tothom. Si els autors han de renunciar on no a la part que l'SGAE cobra per emetre la seva música; si cobren o no relament dietes o desplaçaments o una altra collonada; i en què es gasta després TV3· tot el que recpata.

Anna ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
DooMMasteR ha dit...

Son uns impresentables!! La pròxima targeta de memòria que em compri serà a Ebay, per no tenir que pagar a aquesta colla de lladres!

Jesús M. Tibau ha dit...

indignant

Dani R. ha dit...

Anna, no confonguis els autors amb els intèrprets. Els intèrprets del disc de la Marató (que han estat cridats per col·laborar) han renunciat als seus drets, però els autors originals de les cançons (el disc esta composat de versions de clàssics adaptats al català) ni deuen saber de l'existència de Catalunya.

Torno al meu exemple:
"Has vist la pluja?" adaptació al català de "Have You Ever Seen The Rain" de Fogerty. Ivette Nadal pot haver renunciat al seus drets i fins hi tot el lletrista i el tècnic de l'estudi de gravació poden haver renunciat també al seu sou però Fogerty no té ni puta idea de què és la Marató.

Tema a part és si la SGAE representa o no a Fogerty a Espanya (m'imagino que no).

En qualsevol cas: puta SGAE

Albanta ha dit...

Vergonyós!