http://instagram.com/14_puji YouTube

8 de juliol del 2008

Collonades dels hippies

Els glaciars són formacions naturals apassionants. És un riu de gel, on milions de metres cúbics d'aigua congelada flueixen poc a poc, però de manera devastadora, amb un poder erosiu capaç de segar valls i muntanyes. Els blocs de gel es van desprenent de la cua del glaciar i cauen, generalment, en un llac o al mar, deixant lloc al nou gel que es genera a la capçalera. Eren presents a gairebé totes les latituds al final de la darrera glaciació, però la seva distribució actual es limita a les àrees alpines i les pròximes als pols.

Un dels glaciars més coneguts és el Perito Moreno, a El Calafate, en plena Patagònia Argentina. L'alliberament de blocs de gel del Perito Moreno es dóna periòdicament cada dos o tres anys, però sempre a la primavera, al novembre o desembre, quan comencen a pujar les temperatures. Però ahir, en ple hivern austral, i per primer cop des de que hi ha registres escrits, els blocs de gel de la cua del Perito Moreno es van trencar caient al llac d'El Calafate.

Amb aquest panorama, qui continuï dient que el canvi climàtic és una collonada que ens hem inventat els hippies, s'està quedant sense arguments. I mentrestant, la cimera del G-8 ha acordat reduir les emissions de CO2 el 50% en 50 anys. Uuuuiiiii, quin gran esforç!

8 comentaris:

Dani R. ha dit...

El canvi climàtic és innegable. El El Clima és canviant en la seva esència, per tant a la Terra sempre hi ha canvi climàtic i sempre n'hi haurà.

Una cosa més discutible és l'impacte que pugui teneir l'acció de l'home en aquest canvi.

Creus que si la Terra decidís entrar en una nova glaciació l'home poria fer alguna cosa per evitar-la?

Puji ha dit...

Cetina, aaaaaaargh!

Dani, d'acord, i fa molta ràbia que un canvi de temps com el d'aquest any la gent l'atribueixi al canvi climàtic, però l'augment de temperatura en els últims vint anys ha passat de llarg les previsions dels ecologistes més pessimistes, i efectes com el del Perito Moreno s'esperaven cap al 2100.

DooMMasteR ha dit...

Aquests politics passen de tot per una simple raó. Quant el món peti, ells ja no hi seran aquí... Moriran forrats i deixaran el planeta fet una merda.

El 50% en 50 anys! Que cabrons! :-(

Modgi ha dit...

Ho he intentat, però m'ha estat impossible prendrem seriosament un glaciar que té nom de bar de càmping.

Su siempre servidor del emule,
razorback

Miki ha dit...

Si ells ara els hi preocupa a impulsar un altre cop la construcció i treure l'iva per que així el 16% del iva es tregui, i això no baixara els pisos sino fara que aquest 16% el cobrin directament els bancs i les constructores, però això del clima com no poden treure profit a curt plaç no interessa!

Sincerament no veig com s¡arreglarà aixo i encara hi ha gent que quant baixa la temperatura un dia solament, ja diu i ara que? els ecologistes?

Ferran Porta ha dit...

Quan vaig escoltar ahir, per la ràdio, això de 2050, tres paraules em van venir al cap: "fills de puta". Ells (i jo) ja no hi serem, però els meus dos nebots (i uns quants milions més), sí.

Mikel ha dit...

ha estat una estrategia comercial dels argentins per augmentar el turisme abans de que es desfaci del tot ;-)

Charlie ha dit...

Passa'm un mall sisplau. I no per acabar-me de carregar la glacera, precisament.