http://instagram.com/14_puji YouTube

7 de maig del 2008

Dos anys i set mesos


Dos anys i set mesos de presó és la pena que li ha caigut a un noi de Terrassa per enfilar-se al balcó de l'Ajuntament i despenjar la bandera espanyola. Ahir, els seus amics, es van penjar a una grua de la Sagrada Família per donar-li suport. Com que no conec el tal Franki ni cap dels seus amics, no sé si és un idealista o un delinqüent habitual, i no sé si aquesta acció és coherent amb la seva conducta de lluita. Però d'entrada, em sembla totalment desmesurat que una acció, que és de caràcter ideològic, rebi una pena tan severa com aquesta.


Potser irrompre en un edifici públic i robar-ne un símbol no és la millor manera de defensar un ideal, però em sembla un escàndol que això sigui considerat més greu que estirar-li la bossa a una iaia indefensa (per exemple), i que, mentre es condemna en Franki per aquesta tonteria, hi ha persones que menteixen, prevariquen, malversen i corrompen amb total impunitat, i no només no se'ls jutja, sinó que se'ls premia amb jubilacions daurades que compensen aneu a saber què. Aquests arguments poden semblar una mica demagògics, però no és demagògica la mateixa condemna?


I per últim hi ha una pregunta capciosa que queda a l'aire. Si en Franki es digués José Antonio (per dir alguna cosa) i hagués robat la bandera catalana, li cauria la mateixa pena? És més, hauria arribat a anar a judici?

Foto: Agència EFE

8 comentaris:

Unknown ha dit...

La meva resposta a la teva pregunta capciosa és: rotundament no.

Mikel ha dit...

Jo tambe desconec el cas , pero d´entrada dubto que algu es pugui passar 2 anys a la preso nomes per aixo , sense antecedents ni res considero que es molt dificil.

Sobre la capciosa estic d´acord amb l´Oscar la resposta es rotundament NO

Clint ha dit...

ho he sentit a la radio al matí i he pensat que ben bé en sortia un post, i llavors he pensat el podria titula com aquells que fa el Puji...Quin país Catalunya! (o espanya o el que sigui)

és una autèntica vergonya! cal tenir en compte que el que li demanaven a la denuncia eren 70€ per arreglar un estrip!

La bandera catalana no ho és de cap país, per tant no hi ha "agravio" ni res d'això no?

Dani R. ha dit...

Jo també contesto que NO.
De la mateixa manera que quan Eto'o va dir "Madrid cabron saluda al campeon" el Barça va haver d'oraganitzar una roda de premsa i quan ho han dit fa dos dies els jugadors del Madrid ningu s'ha inmutat.

Rituslee ha dit...

a la pregunta capciosa: àdhuc, que diria aquell...

són folls aquests banderaires i defensors de teles sacres. Cada dia que passa entenc menys el sentit de les coses

Anònim ha dit...

La resposta es no, i ara hem pregunto com es que aquest cas es resolt tan ràpid mentre hi ha 270.000 casos a tota espanya que estan pendent de ser processats?

A més , val una multa com 70 euros o mes per entrar a un edifici públic pues bueno pero presò???

Dani Gadea ha dit...

menys paraules i mes fets. Dissabte hi ha una manifestació a BCN. Ens hi veurem?

Ferran Porta ha dit...

A les preguntes capcioses s'amaguen, de vegades, les veritats més punyents.