http://instagram.com/14_puji YouTube

18 de febrer del 2008

Tan diferents, tan iguals

Kosovo ve d'una guerra, d'episodis de neteja ètnica, de violència interracial i interreligiosa, i un llarg etcètera de barbaritats. És per aquest motiu que té molt poc a veure amb Catalunya, és un cas radicalment diferent. No obstant, als poders fàctics de la EspaÑa única se'ls ha posat el culet petit petit. Europa s'ha dividit en dos grups. Els que tenen moviments independentistes i els que no. Fa gràcia veure el poca pena del Moratinos, acompanyat de tots els representants d'Estats amb problemes de separatisme, posant-se les mans al cap. Sobretot el Putin, que veu com després d'anys de fotre canya als Txetxens, encara se li poden escapar de manera política, civilitzada i democràtica. Per altra banda, estats com Irlanda, que un dia també van obtenir la independència, són més oberts de mires i s'adonen que un procés d'independència sense violència és un exemple a seguir.

Val la pena seguir de prop aquest procés d'independència de Kosovo, perquè encara que no tinguin res a veure amb nosaltres, ens dóna pistes de com reaccionarà el món quan ens arribi el moment de proclamar de forma democràtica i pacífica la República de Catalunya.

11 comentaris:

mafalda ha dit...

M'ha encantat el teu "tenen el culet petit". Jo ahir feia servir la mateixa expressió (acompanyada del gest indicatiu de la petitesa del forat) per expressar la no-sorpresa que em provoca el fet que EspaÑa s'oposi a la independència de Kosovo. Pobrets, només els falta cridar: Mama, por!

Clint ha dit...

Tot i estan d'acord, tu veus algun politic català amb prou pebrots per declarar la independència, ni que sigui pacifica i democràticament? jo ara mateix em costa una mica i em fot una pena...

Gerard Agudo ha dit...

Estic amb en clint! No hi ha ningú capaç! Però a més a més deixo una altra pregunta tu veus al poble votant a favor?

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Aqui l'únic que compte és tenir el suport dels USA. La resta són matissos

Dani R. ha dit...

"El caso de Kosovo no es ni remotamente aplicable a España"...
"pero por si a caso nos oponemos totalmente"

Jiji ... com si l'oposició de Moratinos comptés per algo. Tenen l'OK del papa USA i la mama França osigui que palante.

PS.: si demà es descobrís que hi ha petroli sota la Garrotxa en 4 dies teníem la independència.

Charlie ha dit...

quin poble Gerard? El d'aquí de tota la vida? El que va venir durant el franquisme? El que està venint des de fa 10 anys?

Ferran Porta ha dit...

La negativa de PP i PSOE a admetre comparacions, i la del govern espanyol a reconèixer el nou estat europeu són el millor termòmetre per saber que, malgrat les dificultats, no estem tan allunyats del camí correcte.

Metamorfosi ha dit...

Tot arriba Puji... a nosaltres també.

Petons!

Otger Cataló ha dit...

Crec que en CETINA ha donat en el clau, sento un profund pessimisme quan veig que el nostre problema no està present enlloc.

Ferran Porta ha dit...

'Enlloc' no t'ho pensis, Edu: l'editorial d'avui del Berliner Morgenpost fa referència al cas espanyol, per explicar la negativa de Moratinos a reconèixer el nou estat.

Puji ha dit...

La sola prespectiva que sigui possible els fa cagar de por. Els partits independentistes podrien aprofitar-ho? Per favor? Facin una mica d'electoralisme per una vegada collons!