http://instagram.com/14_puji YouTube

22 de gener del 2008

Paqui Stock Exchange


Ja feia nou anys que la Paqui treballava a la Borsa. En feia dos que li havien assignat la neteja del lavabo d'homes de la planta baixa, la més important, on hi havia el parquet. Malgrat que seguia sense entendre ni un borrall del que passava allà dins, li encantava treure el nas a la sala principal i veure el moviment i els crits propis de l'activitat bursària.

Aquell matí passava alguna cosa. Tot eren corredisses, cares llargues i trucades a l'altra punta del món. Durant el matí s'havia anat escampant per tots els racons de l'edifici que la temuda crisi hipotecària de l'altra banda de l'Atlàntic havia arribat a Europa. Com podia ser? Els bancs europeus eren prou forts per fer front als pagaments, però el rumor, d'origen incert, era persistent, i la gràfica de l'índex selectiu s'enfonsava sense aturador.

Els panells estaven totalment en vermell. -"Mira, com els números del meu compte".- Va pensar la Paqui. S'havia cansat de dir-li al seu Paco que no guanyaven prou com per comprar-se una casa pels caps de setmana, però ell estava tan il·lusionat que no s'hi va poder negar. I ara el banc es quedaria amb la maleïda casa i amb el piset on vivien feia anys. Les llàgrimes li amaraven els ulls, igual que li havia passat aquell mateix matí, quan s'havia enfonsat mentre li explicava tot a la seva companya Loli, i al mig del lavabo d'homes de la planta del parquet de la Borsa, amb la veu trencada pel nus que tenia a la gola, havia cridat desconsolada: -"No podrem pagar les hipoteques!"-.

18 comentaris:

Mikel ha dit...

i a sobre si li gira molta feina netejant el lavabo perque la penya de la borsa s´esta cagant por la pata abajo!! (o com es digui l´expresio castiza)

DooMMasteR ha dit...

Per una part em possa content! Que es fotin! Però per l'altre banda em fa respecte, per què patir, patirem nosaltres :-(

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo crec que pels curritos de a peu és una bona noticia, per que ja s'està parlant de baixar el preu del diner per incentivar las inversions i això voldrà dir que baixaràn las hipotecas

Ferran Porta ha dit...

Què fastigós que la gent hagi de patir, no per un luxe, sinó per si podrà conservar casa seva.

Dani R. ha dit...

Bé, si baixa el preu del diner en treurem un profit, pero si la cosa pinta malament i les 35 empreses de l'IBEX fan fora a 500 empleats cada una... 17.500 tius sense feina i les 40 empreses del CAC40 en fan fora a 500 més...20.000.

Pot fer gràcia quanun ric s'arruina però el que segur que no ens convé és que TOTS el rics s'arruinin

Clint ha dit...

Mal rotllo quan aquests que no en toquen cap de calent (al final només son "numerus" que es mouen) estan acollonits...quan van maldades pilla el que té el coixí més petit! i no sol ser la gent que juga a borsa...

Jo Mateixa ha dit...

El paio del primer plano fot cagar, que frikie per deu!!!!!!

PD: Ara ve quant ens hem de cagar de por de veritat els que paguem hipotequetes o lloguers, oi???? :-S

Jo Mateixa ha dit...

Hipotequetes no eh, HIPOTEQUES, jarlllllll.

Charlie ha dit...

Que s'enfonsi el que faci falta, però que baixin els tipus d'interès JA!!!

(Puta Critèria dels collons, maleït el dia...)

David ha dit...

Soc un ignorant en temes borsaris:
Algú em pot dir per què hem de patir per les nostres hipoteques???

Dani R. ha dit...

David: en principi no es que haguem de patir gaire.

La teva empresa (ni els seus clients i proveidors) no cotitza a borsa per tant el teu sou esta bastant protegit, per aquí vas bé.

El teu banc es podria aruinar si el crack fos de veritat, pero tampoc t'hauria d'amoinar gaire... ets tu qui deu i no al revés.

Si l'economia es relentitza podrien baixar el preu del diner per reactivar-la, per aqui guanyaríem tots plegats.

I si la crisi es tremenda i comença a escasejar el pa i la llet el teu últim problema serà la hipoteca.

;-)

Otger Cataló ha dit...

I en solbes dient que no s'exagerés ....

Anònim ha dit...

Glups!!!! sort que pago "només" lloguer, si estiguès d'hipoteca estaria amb l'aigua al coll...

Puji ha dit...

Vale, ja sé que a vegades no m'explico prou bé. Però, si us plau, algú ha entès el conte de la Paqui?

David ha dit...

Gràcies Dani...i un altre tema:
"Si l'economia es relentitza podrien baixar el preu del diner per reactivar-la, per aqui guanyaríem tots plegats".

També aquells que tenen la seva hipoteca ens iens japonesos?

zel ha dit...

Jo com que no tinc res de res... de res de res... la meva feina i prou, ni un puto estalvi ni pla de pensions ni una sola acció enlloc tret de totes les accions a trepitjar merda...

Ja s'ho faran...

petons!

Anònim ha dit...

Molt bé Puji!!!! A la merda els de la Borsa que es fotin! Quan la gent del carrer tenim altres problemes molt més importants sembla que a les notícies sigui el què més interessa.

A més, conec una "Paqui" o "Loli".

Rituslee ha dit...

Com som tots plegats, eh Puji? tots pensant en laputapela i passant de les teves dots literàries... vayansealamier...que no tontu, que el teu conte és molt xulo.