http://instagram.com/14_puji YouTube

26 de novembre del 2007

Badajoz que hermosa eres

Doncs ja ho veieu, he tornat sà i estalvi de la meva visita a Badajoz, on vaig assistir a un congrés que va resultar ser molt interessant, hi vaig aprendre moltes coses, i el més important, vaig conèixer un munt de gent que em pot ajudar en el futur en la meva feina.

Quan a l'aeroport, vaig veure l'avió que ens havia de portar em van caure els ous a terra, perquè més que un avió era un autobús amb ales, però un cop dins, va resultar ser molt més còmode i amb els seients més amples que un avió de mida convencional. Un cop acomodat al seient em vaig adonar que m'havia deixat la càmera a casa, així que totes les fotos són baixades d'internet.


El congrés es va celebrar al Palau de Congressos de Badajoz, reconstruit sobre l'antiga plaça de toros, que va ser un escenari més del genocidi franquista. L'edifici està força bé, però la sala no era l'adient per a sentir conferències i les cadires eren incòmodes de no dir. Sobretot si tenim en compte que hi vam passar un munt d'hores.


La ciutat és petita, i encara que té un parell de coses boniques, tota ella està una mica deixadota. No sé si dir-li España profunda o Portugal profundo, perquè Badajoz es troba a menys de 20 quilòmetres de Portugal i tot és ple de portuguesos que hi van a treballar o a comprar al Corte Inglés.


Una de les coses que més ens va sobtar és que Badajoz ha duplicat la seva població en deu anys, i s'acosten als 150.000 habitants, i el govern extremeny està construïnt a les afores un complexe urbanístic de 10.000 vivendes de protecció oficial, les més assequibles de les quals es vendran a 10.000 eurus!!! Qui deu subvencionar tot això...?



Es pot destacar la catedral, que no té forma d'Església, sinó de fortalesa àrab, i és que la ciutat va ser fundada pels musulmans i molts dels edificis tenen gran influència musulmana, especialment l'alcazaba, que tot i ser l'edifici d'orígen islàmic més gran d'Espanya (més que l'Alhambra!) està caient a trossos i tot just ara li comencen a fer alguna restauració.


Badajoz està dividida en dos pel riu Guadiana, i les dues parts de la ciutat estan unides per quatre ponts. El més antic és el puente de Palmas, que acaba a la porta del mateix nom, també d'origen musulmà.


El pont més nou és el Puente Real, dedicat a Juan Carlos I. El Carlanga, amable i atent com és ell, no el va poder anar a inaugurar, però els pacenses (que és com es diuen la gent de Badajoz) diuen sense vergonya que és igual, que ja entenen que el rei no hi pugués anar, però no passa res, perquè al final, el pont, el va inaugurar una altre Juan Carlos... quanta tela!




En resum, que tot va anar molt bé, ens van tractar exquisidament, no vam tenir cap problema de discriminacó autonòmica, vam tastar riqueses gastronòmiques, bon vi i un pernil memorable. A més va coincidir que cel·lebraven la "feria de la tapa", amb tots els bars amb les tapas a 1 euru.


Només dues incidències. La primera que de fred res de res, feia una temperatura molt més agradable que la d'aquí, i els munts de roba d'abric que duiem ens els vam haver de posar per montera. La segona és que tan de vi, pernil, tapas, rostits i dolços van fer que la última nit allà me la passés cridant en Raúl (raugggggggglllllllllll...) i encara avui tinc les canyeries mig descomposades. Però tot i això podriem dir que vaig sortir il·lès de la batalla, i torno a estar a punt per fotre cullerada!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

En això de les vivendes, qui ho subvenciona és important, però trobo que perquè aquí no ho subvencionen ho és més encara.

mafalda ha dit...

Bentornat, guapíssim!
Sobre el post, vàries coses a dir-hi:

1-Estic amb Carquinyoli: mentre ho subvencioni algú, tant me fa qui sigui. Aquí també podríem tenir-ne, que em veig vivint a sota un pont, coi!

2-Tot i ser una ciutadeta, com tu comentes, les fotos són guapíssimes (ja sé que has dit q són d'INternet) i potser me l'apunti com a ciutat per visitar.

3-De què anava el congrés? Eps, si es pot saber! Una, que és xafardera de mena!

Salut!

Anònim ha dit...

Caram, no hagués posat mai Badajós a l'agenda; però després de llegir-ne la descripció que en fas, m'han agafat ganes d'anar-hi i tot.
Potser no vas tenir "problemes autonòmics" perquè el Juan Carlos (no el Carlanga, sinó l'altre) ja no corre per allà!

Mikel ha dit...

veus com no has tingut cap problema ;-)

Jesús M. Tibau ha dit...

Ben retornat. Agraïm la informació. D'Extremadura és mñes coneguda Cáceres, però veig que potser també val la pena atansar-se a Badajoz.

Txell ha dit...

Puji... quin Raúl? :OOOOOOOOO

Unknown ha dit...

Me n'alegro...

RAUL TAMUUUUDO, LALALALAAAA, RAUL TAMUUUDO, LALALALA !!!!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Ja ho diuen: Quan surtis de festa seny o raugggggxa.

Bona resaca

c.e.t.i.n.a. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rituslee ha dit...

juassss!! molt bona aquesta de cridar en raúl :-D

M'apunto Badajoz a la llista de pendents!

vilapou ha dit...

Jo, és que aquella zona (Cáceres) la vaig visitar un parell de mesos, amb el cabell curt i vestit d'una manera estranya, però la ciutat és maca. Aconsello, això sí, visitar Mérida.