http://instagram.com/14_puji YouTube

20 de setembre del 2007

Cremar o no cremar: aquesta no és la qüestió



Juan Carlos I el Campetxano va visitar la bonica ciutat de Girona, i uns entussiastes ciutadans van decidir donar-li la benvinguda fent una càlida foguera. De seguida, els seguidors incondicionals dels reportages setmanals que la revista Hola! dedica a la família Gorrón y Gorrón, es van posar les mans al cap indignats. Els demòcrates de pro es van exclamar tot dient que no es poden vilipendiar els símbols de la nostra societat, i un partit polític equits va aprofitar per acusar el President de Govern de propiciar els actes dels radicals separatistes.


Tot plegat debats estèrils. Al capdavall, una foto és un tros de paper, i ningú va mirar de fotre foc rotllo bonzo al Carlanga. Mentre els mitjans de comunicació s'entesten a debatre si és legítim o no cremar símbols, ningú es pregunta si és legítim o no que tinguem com a cap d'Estat un paio que ningú no escull, que va ser designat per un dictador genocida, que no fot ni xapa però en canvi ell i toooooota la seva família tenen una assignació econòmica desorbitada que paguem entre tots. Ningú parla de que mentre es feien fogueres de Sant Joan, dins el recinte de la UdG que s'inaugurava, els representants que sí que hem triat nosaltres, li rendien tribut al monarca, i només els faltava agenollar-se.


Tot el soroll que han provocat aquests fets i les reaccions desmesurades contra El Jueves o el diari Deia, només em deixen clara una cosa: que el Juanca, per primer cop des que és rei, nota com li balla la corona.


En definitiva, que la crema d'imatgeria ha creat una cortina de fum sobre el debat principal. Volem tenir un rei? Per aquestes reaccions, sembla que Espanya sí que vol. Fantàstic! Tenim un motiu més per alliberar-nos.

17 comentaris:

Txell ha dit...

Cremar, cremar, cremarrrrrrr!!!!!

Fora els Borbons, foc a la monarquia!

Unknown ha dit...

Entre 'l'ofensa' al Campechano i el debat de la 'ausencia de la bandera española en muchos ayuntamientos catalanes y bascos' em tenen amb la bilis tocant-me la campaneta...

Clint ha dit...

Aquí de rei només n'hi ha un, jo! jajaja i que no us vegi cremant cap foto meva, que no responc!

Això si, els que incendien amb la paraula diàriament a les tertúlies de la Cope, aquests res de res...

República, ja!

Unknown ha dit...

Ahir precisament vaig tenir una entretinguda conversa amb una madrilenya republicana que estava indignada per com s'estava tractant tot plegat.

Oriol ha dit...

kanu, això a passat a Palamós. Aquí només hi ha la catalana penjada , i un gilipolles ha demanat "per instància" que la que ha d'haver-hi és l'espanyola.
Puji, discrepo que sigui una cortina de fum, ja que no crec que ningun mitjà de comunicació inicii una xerrada sobre si hi ha d'haver monarquia o no, mentre que si passen aquests fets, aconsegueixes parlar del tema "indirectament".

Gerard Agudo ha dit...

Paso dels borbons.

Això si de mentres vull que em permetin gaudir del dia a la casa del principito, al yot, etc. ja que pago els meus impostos.

Boira ha dit...

A nosaltres ja ens va bé, que li comenci a ballar la corona. Un bon clatellot a veure si li cau ja!

euria ha dit...

La moguda de Girona va ser totalment pacífica i no li van fer res a ell. No entenc tanta psicosi...ja només faltava això, aquest any ens estan deixant clar que no hi ha tanta llibertat d'expressió com ens volen fer creure.

Puji ha dit...

Txell, veus? Jo em referia a això. Cremr? no, enviar-los a currar.

KAnu, tot és el mateix, marejar la perdiu amb collonades per no parlar del tema de fons.

Clint, ets el rei de la Guinness, que no crema, així que tranquil.

Òscar, explica, explica!

Oriol, però tan indirectament que se'n parla però no se'n debat.

Gerard, no en pots passar, perquè els estàs subvencionant.

Boira, un pic i una pala i a fer carreteres (o vies de l'ave)

Euria, a veure si ens conscinciem i esclatem d'una vegada.

Salut i República!

Dani R. ha dit...

Que abdiqui, com a mínim, de la corona d'Aragó. Si a Castella, Lleó i Navarra el volen seguir tenint com a Rei a mi plim.

Unknown ha dit...

Dani, l'has clavat

c.e.t.i.n.a. ha dit...

III República, ja!!!

Un dia d'aquests em despatxaré com cal amb los Gorrones.

Salu2

Puji ha dit...

Dani, de fet Castella és l'únic lloc d'on són reis més o menys legítims (si és que en els nostres dies un rei pot ser legítim).

Kanu, què passa, company!

Cetina, estic delerós!

Abogadaenbcn ha dit...

Precissament és això, el fotut i molt greu, gravíssim, és que sembla que no es pugui debatre obertament el tema. Pensament únic. Amb el que això comporta.

El veí de dalt ha dit...

Cop de mall, cop de torxa i cop de roc!

mossèn ha dit...

òstia !!! ... l'avi fent la "ola" ... OEEEHH ... OEHHH !!! ... salut

g! ha dit...

Jo tinc un dilema, i és que igual que no accepto un rei tampoc accepto ni boig un president de la república. Tot i aixi potser crec adient que ha d'exisitir una figura vitalicia com a símbol o cap d'estat. Amb poders molt limitats i amb molts menys privilegis, però alhora una figura ferma i identificativa amb el país. I millor dit, no pas una figura política sino d'àmbit cultural i curtit. El que anomenen a vegades "un savi"

aixxxx que serio m'ha quedat el comentari reDeu!

:-)