http://instagram.com/14_puji YouTube

5 de juliol del 2007

Lladres!


La Comissió Europea li ha fotut un multassu de 150 milions a Telefónica per abús greu. El motiu és el preu que cobra a la resta de companyies per l'ús de les seves línies de banda ampla. Aquesta notícia ha generat tal voràgine d'idees, preguntes i indignacions al meu cap, que per escriure-les necessito posar-les en ordre:

  • Les línies de Telefónica les vam pagar entre tots quan eren empresa pública, i els socialistes la van privatitzar a un preu irrisori. Per acabar-ho d'adobar, el sistema de liberalització del mercat que es va utilitzar va permetre que Telefónica seguís sent un monopoli. Fins quan haurem d'aguantar els privilegis a aquesta empresa? Què collons hi ha darrera aquests favoritismes?
  • Telefónica cobra una pasta llarga a les altres companyies per utilitzar les seves línies. Llavors, si jo m'abono a una altra companyia, per què collons Telefónica em torna a cobrar a mi 14 € al mes (!!!) per utilitzar la línia de marres!!!???
  • El motiu de la multa de la Comissió Europea és que aquest preu abusiu és la causa que el preu de la banda ampla a l'Estat Espanyol sigui un 20% més cara que a la resta de la Unió. Si, arran d'aquesta multa, Telefónica baixa aquest preu, la resta de companyies ens baixaran el preu final als consumidors? Pfffffff... deixeu-me riure.
  • Per què ha de ser la Comissió Europea la que posi aquesta multa? Què fa la Comissió Nacional de Defensa de la Competència? Es rasquen els ous? O estan untats per Telefónica?
  • Les institucions ens inunden amb campanyes la mar de mones per a que la població tingui abast a les noves tecnologies. Enlloc de gastar-se tanta pasta en campanyetes, no se la podrien gastar intervenint en les empreses per a que els preus de la banda ampla deixin de ser prohibitius per a moltes famílies?

I paro que no acabaria mai. I vosaltres? Teniu més preguntes? Teniu respostes?

15 comentaris:

Otger Cataló ha dit...

a Espanya es paga la tarifa més cara a canvi del banda d'ample més estret, s'ha tingut d'esperar a l'arribada de Jazztel al mercat perque totes les companyies, inclós Timofónica, és possesin una mica les piles

g! ha dit...

Telefonica podria ser el germà petit dels Dalton, acompanyat dels altres tres (Correos y telegrafos-RENFE i Iberia) el que passa és que aquests són una mica més llestos que el Rantamplan que alhora era més llest que el Lucky luke (m'encanta! el nom de rantamplan)

En fi, hem d'estar atents a la linia WIFI que han tirat endavant una gent d'osona i que ja estan treballant entre badalona i el baix llobregat per gaudir-ne de forma practicament gratuïta.

...una resposta una mica surrealista, no?....

Clint ha dit...

Spain is different!

Doncs mira que si ets de "fora" de les grans ciutats, no tens ni l'opció de utilitzar altres operadores...tot i que a mi se'm va colar uni2 i es va apropiar del meu telèfon sense que jo donés permís!

Em penso que és el funcionament del gremi!

vilapou ha dit...

Tots els monopolis continuen sent monopolis encara que els privatitzin e es liberalitzi el sector, si més no aquí. És allò de "quien tuvo, retuvo", però aquests ho reténen tot.
Cop de mall!!!

Gerard Agudo ha dit...

El què no pot ser és que telefònica sigui la única empresa que et pot donar una línia d'alta ... a sobre t'ho venen com una promo seva de 'alta gratuïta' guau!!!! cabrons!!

Dani R. ha dit...

Es una questió ediquilibris. TESA continua sent el propietari/gestor del tram final de la xarxa (el parell de coure que arriba a casa), per contra també és l'únic que té l'obligació de fer arribar el servei de telefonia/dades a qualsevol ciutadà que ho demani.

La resta de companyies ja els hi va bé no haver de d'esplegar xarxa a "la ultima milla", sempre i quant TESA no els atraqui.

Anònim ha dit...

Compra accions de Telefònica. És la clau.

mossèn ha dit...

no et sulfuris !!!! i fes com un servidor ... dones, dones, dones veniu a mi !!! salut

Puji ha dit...

Edu, tinc entès que els de Jastel també són força xorissos.

G, tens raó, els de timofónica són el germà llest dels timadors.

Clint, aquests casos d'adjudicació pel morro em foten una por!

Vilapou, aquesta panda estan agafats a la mamella i no la deixen anar ni que els matin.

Gerard, això fa molta risa. El alta gratuita, ja ja, y si no la quiero, que?

DAni, tu que ets "expert", i per què ens ho cobren a nosaltres? No és com si el pescador ens cobrés un tant pel lluç que ens ven el peixater?

Oscar, t'interessa que les accions de telefonica baixin? llavors en compraré jo. Baixada assegurada.

Mossèn, vós sempre pensant en el mateix...

Metamorfosi ha dit...

El dia que deixi de postejar i de comentar-vos ja sabreu quin serà el motiu: que Timofonica m'haurà escanayat del tot! :S

Mentrestant, cop de mall a Timofonica i un munt de petons per a tu Puji!

Per cert... allò del come together right now over me m'ha emocionat, eh! ;D

Ferran Porta ha dit...

Comparteixo les opinions sobre els abusos de mafiosos legals com Timofònica, així que centro la meva resposta en la queixa per la nula protecció que tenim els consumidors a l'Estat. Al fil del que deies, puji, sobre què collons fot la CNDC, com és que aquí és possible ser atracat amb la llei a la mà? Això no hauria de ser un contrasentit? (atracar... amb la llei???)

Anònim ha dit...

I la multa? Segur que la pagarà Telefònica? Voleu dir que no la finançara amb una dissimulada pujada de preus dels seus "serveis" i l'acabarem pagant entre tots?

Puji ha dit...

Metamorfosi, cop de mall beatlemaniac. Bon dia guapa!

Ferran, el "nostre" país està farcit de robatoris legals.

Molt ben vist Zinc, segur que ho acabarem pagant entre tots. Hasienda somos todos... i telefónica també.

Mikel ha dit...

CONY , al FINAL la PUTA MULTA l´hem pagat els usuaris de telefonica perque ningu obliga a telefonica a tornar els diners als usuaris...es una puta vergonya!!

Waipu Joan ha dit...

els de timofònica són els lladres més grans d'aquest país.