http://instagram.com/14_puji YouTube

20 de juliol del 2007

Campana i s'acabó


Per segon any consecutiu, ahir vaig anar a "la campana" per fer-me el carnet de conduir internacional. El primer que m'agradaria saber per què collons li diuen la campana? Algú ho sap?

Bé, anar a la campana sempre és una font inesgotable de vivències. Obren les portes a les 9h, i jo a les 8'25 ja era allà. Pensava ser dels primers, però em vaig trobar amb això:



Així que, de moment, ja em vaig haver d'esperar 35 minuts de peu dret. Quan van obrir les portes vam anar entrant tots en massa, com si fóssim vedells que van a l'escorxador. A l'arribar a la primera planta hi havia tres guixetes on hi deia "informació". Vaig haver de fer cua un altre cop. Uns deu minuts. Quan em va tocar, vaig dir que em volia fer el carnet internacional, i un senyor amb molt mala hòstia va agafar la sol·licitud i tot guixant-la amb un retolador vermell, sense ni mirar-me a la cara em va dir:

A veure, senyor. Jo sóc empleat públic, i en alguns moments de la meva vida he estat de cara al públic, amb cues més llargues i carregades de gent molt més emprenyada que la que vostè tenia. I cregui'm. Fer bona cara i ser amable, no costa gens.

Seguint les instruccions del malcarat vaig pujar a la caixa. Vaig agafar número com a la carnisseria. Em va tocar el 105. Horroritzat, vaig veure que anaven pel 35. Colloooooooons! afortunadament, hi havia quatre finestretes i la cosa anava força ràpida. Em van tenir fent cua aproximadament un quart d'hora. A la que em va tocar ja no li vaig donar la oportunitat de fotre'm el moc. Li vaig plantar la meva sol·licitud emplenada i un bitllet de 20 eurus. No vam creuar ni mitja paraula, i per suposat no us podria dir de quin color tenia els ulls, perquè no em va mirar per res.

Vaig baixar a la ventanillatrece i hi vaig fer vint minuts de cua. Quan em va tocar, volia seguir la tàctica de la caixa, però no em van deixar:

- deneíydosfotos.

Com que ja ho tenia a punt li vaig plantar tot davant. Però les meves fotos (oh! error!) les havia escanejat i imprès a casa. En paper fotogràfic, això sí.

- Notienefotosdeverdad?
- De verdat? Que son de mentira estas?

Per primer cop en tot el matí em van mirar a la cara, però va ser per llançar-me una mirada de despreci, acompanyada d'un "ntchs". Resignada, la meva tercera funcionària del matí va omplir el model de carnet internacional (que per cert, sembla d'abans de la guerra), el va grapar i va murmurar:

- yastá.

A les deu sortia de la puta campana amb un munt de preguntes al cap. Tot el món mundial ha de fer les gestions de tràfic allà? On ha anat a parar allò de la finestreta única? Les bones maneres que em van ensenyar a casa ja no estan vigents? La llengua catalana existeix realment o només existeix en la meva matrix particular? Els dos primers que em van tocar eren persones de certa edat, i puc arribar a entendre que després de vint o trenta anys estiguis fins la gorra de fer la mateixa feina, però la tercera no arribava als vint-i-cinc. La mala llet s'encomana? Fins quan haurem d'aguantar aquesta merda d'administració borde, antiquada i carrinclona? No hi ha ningú que tingui idees d'organització? A mi en una hora se me'n van acudir unes quantes.

Així que, companys: un bon cop de mall a la campana, a veure si sona ben fort!

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs trobo que encara vas sortir prou aviat, no? Jo crec que encara podria haver estat pitjor.

Clint ha dit...

oooohhhhhh gràcies per aquesta oportunitat....

COP DE MAAAAALLLLLLL!!!!!!

I és que aquestes situacions són en les que penses, quina sort de no tenir permís d'armes! jajaja

Vinga noi, relaxat i bon cap de setmana! (que no pares de queixar-te!)

Ferran Porta ha dit...

Només de llegir-ho ja m'he posat nerviós. Quan em trobo amb aquest tipus de situació -a la Campana mateix, per exemple- no sé... els mataria? Cop, bon cop de mall!!

mossèn ha dit...

coi, vos sou funcionari ... però si teniu pinta de playboy !!! ... mare de deu senyor !!! salut

mafalda ha dit...

Ai, Puji, no te'm posis nerviós, rei! Pensa que ja quasi és cap de setmana i que podràs relaxar-te una miqueta.
Jo no he anat mai a La Campana, però suposo que deu ser com el puestu de Trànsit d'aquí Girona. Quan vaig anar a canviar les dades del carnet de conduir x canvi de domicili, la meva experiència va ser força semblant a la teva, amb l'excepció que a mi, un dels taquillers, no em mirava la cara, però sí certa part de la meva anatomia. Brrrr!

Abogadaenbcn ha dit...

Que bo! He rigut ja des de la primeres linies. Tens rao, perquè li diràn la campana?

Jo he hagut de patir aquestes cues sovint i sé del que parles. I la veritat és que sí que vas tenir sort i vas sortir d'hora.

El tema de les fotos real com la vida mateixa, els tius aquells tenen un radar per saber si són de "veritat" o fetes amb impressora.

La veritat és que alguns funcionaris sí que són força agradables però la majoria crec que estan molt estressats. Jo tampoc puc amb ells. A més, la manca de criteri, si et toca el simpàtic tot ok, ara... com et toqui el borde tot seran problemes.

Anònim ha dit...

Doncs avui m'he colat en el tren sense voler, i he hagut de demanar auxili a un sinistre funcionari de la Renfe. Es deia senyor Papitu i m'ha ajudat a comprar una T-10 de dues zones, m'ha acompanyat a l'oficina d'atenció al client, m'ha regalat dos caramel·los de freula i dos de menta i, finalment, m'ha perdonat l'import del viatge.

Ha estat un enqüentro en la tercera fase.

Gerard Agudo ha dit...

Com diu l'òscar vas ser afortunat!!!
Jo crec que el funcionari públic d'aquests llocs venen amb els mobles...i no envelleigen mai són així de sèrie

Oriol ha dit...

puji, per què et penses que "renovar documents" està catalogat dins de "esports d'aventura" a les pàgines "amarillas"?

Anònim ha dit...

No anem bé...

Quina pena d'administracio estatal!

ddriver ha dit...

Doncs vaS ben lliurat del tema,que no tinguis que matricula un taxi mai!!
Hi ha una finestreta especial per nosaltres pero en lloc t ho explica osigui que fas tot el recorregut aque t i quan et toca la p,funcionaria diu seviciopublicoventana14peropague primerootraastasasquesonles quelecoorespondenaVd.
I alla aquella finestra van tot ho millor d la casa del funcionarat;desastres,novatos,substituts,imbecils
i varis especimens mes,

Mikel ha dit...

doncs considero que vas tenir un dia afortunat...

Dani R. ha dit...

Ets conscient que el tràmit que vas fer es del més absurd? Ara tens dos documents de LA MATEIXA ADMINSITRACIÓ que diuen que pots conduir

mrpage ha dit...

I el pitjor de tot és que els que acostumen a estar de cara a el públic sempre són lletjos del cagar.

Andrea ....de acà y de allà ha dit...

Yo ya te pido disculpas por el comentario que hare, ya que eres empelado público, pero soy de los que sostiene l tesis de que para entrar, en el concurso ya tienes que demostrar ciertos "talentos" mas si vas de cara al público

-Mala leche perenne
-Falta de movimiento en los labios (sea para gesticular, sonreir, etc)
-Una especie de simbiosis con la silla (si el trámite se complica arreglatelo tu, yo no me paro, ve a la ventanilla de al lado has la cola de nuevo y consulta con esta chica ke esta a 1 metro de mi)
-Falta de amor al prójimo (a que vienen todos a joder aquí, para que carajo quienen hacer un trámite¡¡¡¡)

Estos son solos requisitos demostrables ya al inscibirte, hay otros que son pruebas pràcticas y teóricas de cosas que tienen que saber si o si y que se aprenden con esfuerzo.. ( ejemplo, como dormir expedientes, como pedir documentos que nadie aviso que se pedian, como acelerar tràmites amigos, y cositas)

Un besote Puji..y mira si sera leve tu trámite que un canje de libreta de conducir esta demorando cerca de año y medio ¡¡¡¡ apa la campana¡¡¡¡

Puji ha dit...

Òscar, com que ja era el meu segon cop vaig ser àgil. El primer cop vaig trigar quatre hores, clar que els estimats funcionaris feien vaga.

Clint, ja ho saps, al teu servei.

Ferran, a mi a vegades m'entren ganes de fotre una colleja a algú, a veure si espavila.

Mossèn, sóc funcionari de l'agència catalana del cop de mall.

Mafalda, ja ja, almenys et mirava! Pel que dius, la campana és el mateix que el puestu de tràfic de Girona.

Abogada, no sé si és el teu primer cop, però per si de cas, benvinguda a la cullerada. Encara que estiguin estressats, un somriure ajuda a una persona desconcertada i et fa sentir millor com a persona i com a treballador.

Cruella, això que t'has trobat no era un empleat de renfe, era un àngel rotllo que bello es vivir. Quan us heu acomiadat no has sentit unes campanetes?

Gerard, quan fan l'inventari de mobiliari també els posen codi de barres a ells! ja ja

Oriol, ja em va estranyar trobar-ho al costat de ràfting.

Doom, fins i tot el mobiliari d'oficina, que és relativament modern, és ranci.

Ddriver, benvingut a la cullerada. Un permís de taxi deu ser una odisea en el espasio. VAig veure una finestreta especial per "gestorias", i els que hi havia allà feien la mateixa cara d'agobiats que jo.

Mikel, sí que vaig anar per feina, sí. L'experiència és un grau.

Dani, a més MAI te'l demanen en cap país. Però estic segur que si algun cop no el porto, me'l demanaran.

Albert, ara que ho dius, sí que eren lletjots, sí.

Andrea, benvinguda a la cullerada. En cambio a mi, que soy la mar de simpatico me obligan a hacer un examen de mierda que no sirve para nada y no demuestra en absoluto que seré mejor empleado que el resto. Mierda de país...


Neeeeeeeens (i nenes) com porteu el cap de setmana nuvolós? Jo anava de platja i el meu gòs en un pòs!

Charlie ha dit...

Digues-me snob, però jo prefereixo pagar les "costes" d'una gestoria i oblidar-me de patir aquesta mena de situacions.
Per cert, hi ha una alternativa. Hi ha una delegació a Sabadell. Només hi he estat una vegada (i vaig girar cua) i la veritat és que no sé quina és pitjor.

oriol ha dit...

Bones,
és la meva primera visita, et tenia pendent doncs no fa massa que passejo, però havia vist comentaris teus per alguns dels blocs que visito.

Bonissim .JO odio fer tot aquest tipus de tràmits, i veig que ho vas portar amb prou elegància i paciència. Si que parlen sense espais i de "carrerilla" aquesta gent. JO quan entro en aquests llocs em faig les mateixes preguntes que tu: català, finestreta, cues i cues en el segle XXI en el que tots hauriem d'estar utilitzant la firma digital...però, si ho fessim com deu mana, on treballarien tots aquests que et van atendre a tu?

Seguiré passant per aquí...

Jo Mateixa ha dit...

Ondia, doncs encara vas acabar ràpit nen, no et queixis, jejejejeje.

Mentre et llegia pensava, ja veuràs, quant l'hi demanin el DNI resultarà que el tindrà caducat i apa, cues al Carrer Balmes per fer-te el DNI nou :-S

Es horrible fer qualsevol mena de tràmit en aquesta epoca...be, amb els funcionaris que teninm, es horrible fer-ho en qualsevol època de l'any :-(

Petonets macu!!!!

Modgi ha dit...

Jo he d'anar a fer-me el passaport i es veu que la cua a la comissaria de Balmes arriba tant lluny que a l'últim li demanen el passaport. Vés quina cosssa!

Tens tota l'admiració d'elpitdepoll per haver superat un matí a la campana.

El veí de dalt ha dit...

Osti! I jo he d'anar perquè he perdut la tarja de la ITV! Tremolo ja!

Puji ha dit...

Charlie, hi ha preus que val la pena pagar.

Oriol, benvingut a la cullerada. És ridícul que a aquestes alçades encara haguem d'anar així.

Jo Mateixa, vaig estar patint tota l'estona per si em faltava algun paper. Quina merda de país que a l'estiu es tanca per vacances tot ell.

Modgi, diuen que alguns entren en un bucle temporal i tornen al passat, i vès, ja no cal que el renovin.

Veí, i ha estat culpa teva? Ja ja! Ves-te preparant per la humiliació!