http://instagram.com/14_puji YouTube

21 de juny del 2007

V.O.S.C.


La visita oficial a Finlàndia del nostre conseller d'educació, que ahir ja ens explicava en Clint, està donant molt de suc. Ahir, al tete Ernest se li va acudir posar la tele i va veure una peli en versió original subtitulada en finès. Les molles i engranatges rovellats del seu cervell es van posar a treballar, i el resultat va ser: cony! per què no fem nosaltres aixòs!?


Però aquest tio on viu? Ningú li ha explicat que la nostra televisió pública és pionera mundial en aquest tema i fa més de quinze anys que és la única televisió de l'estat en què totes les pel·licules i sèries es poden veure en versió original, subtitulada o no? Ningú li ha explicat que, gràcies a la TDT, la resta de televisions públiques i privades també ofereixen aquest servei? Ningú li ha explicat que les televisions públiques s'han de barallar amb les privades en inferioritat de condicions, i ja només els faltaria una hòstia com aquesta? Ningú li ha explicat que el que cal fer és posar els mitjans per a que la gent pugui decidir què vol veure i com ho vol veure? Quina merda d'assessors, per déu!


I espereu! Que el viatge encara no s'ha acabat! Potser la pròxima idea és instaurar tres sessions setmanals de sauna per tots els alumnes. Ai conseller! que em sembla que el sol de mitjanit i les aurores boreals li han fet una mala passada...


Només espero que mai el portin d'excursió a l'Iran, perquè ja em veig mirant a la meca i flagelant-me l'esquena amb unes xurriaques (bonica paraula, d'altra banda).

13 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Ai, ai, ai... que em sembla que aquest cop discrepo, tu! Jo sí estic a favor que el doblatge s'ofereixi com a opció a través de la TDT, que per alguna cosa ho permet, però que les pel·lis s'emetin en VO...

Clint ha dit...

Espera que no els portin a veure els assecadors de salmó, que ja veig jo com deixaràn el terrat de la generalitat!

Em penso que l'Ernest té la pressió de superar el germà gran en "maragallades"...el que ens queda per veure!

Dani R. ha dit...

Ferran, les pel·licules a TV3-TDT s'emeten amb 4 canals d'audio (original, català, AC3 en català i comentada per a cecs en català) tria la que més et convingui i configura el teu deco de TDT perque agafi per defecte la VO sempre que estigui disponible. No compliquem el que la tecnologia ja ens ha resolt.

Oriol ha dit...

el futbol no cal traduir-lo!!
Puta TV3 en V.O o sense V.O

mafalda ha dit...

Aish, m'has emocionat!
Quan a mi la fibro em té fora de combat i no puc ni escriure (això ho estic dictant) tu i en Clint em preneu el relleu amb crítiques a l'Ernestet.
Gràcies, us estic eternament agraïda!

Anònim ha dit...

Els gens Maragalls ataquen de nou!

No cal anar a Finlàndia per a veure les pelis per la tele en V.O.S. Sense anar més lluny, a Portugal i França també ho fan així.

Vaya putu incult de conseller d'educació.

Merda de tripartit dels collons!

Puji ha dit...

Sí Ferran, en un món perfecte jo també ho voldria. Però si a la meva iaia (per exemple) li posen una peli en anglès i ha d'apretar botons per sentir-la en català, segurament posarà Noche de fiesta, no sé si m'explico.

Clint, com mai podrà superar el germà, les que fa, almenys que se sentin força.

Dani, peaso invent la TDT.

Oriol, jo necessito subtítols quan parla el sanchesllibre.

Mafalda, jo mai havia rajat d'aquest pàjaru, però aquest cop s'ha guanyat el cop de mall. Per a tu una abraçada recuperadora de forces.

Òscar, jo crec que l'ideal és poder triar. Així els que triem veure-ho en VO, aprenem més anglès que la resta, que sempre és un avantatge. Per altra banda, no crec que sigui qüestió de tripartit, són tots els polítics, que se'ns han begut l'enteniment.

Puji ha dit...

Per cert, com mola que Blogger parli per fi en català, no?

mossèn ha dit...

què té a veure una foto del Tom Cruise amb el texte que escrius !!!
no t´entenc ... salut

Dessmond ha dit...

El tete ernest el que ha fet molt bé tota la seva vida ha estat fer la feina bruta al tete pasqual. Això no sé si és mèrit suficient per ser conseller de res.
Va controlar molt bé Barcelona i poca cosa més. Es pensa que pot deixar Catalunya com va deixar Barcelona.

Ferran Porta ha dit...

Dani, ho sé, gràcies. Del que es tracta és d'apostar per la VO en el canal principal d'àudio, especialment mentre el desplegament de la TDT segueixi sent minoritari.
Ara que, ben mirat, si això ha d'obligar les iaies de Catalunya a veure noche de fiesta, potser que matem el tema, llavors! (Què coi deuen veure les iaies dels països on es subtitulen les pel·lis?)

Anònim ha dit...

M'agrada xurriaques! Més que fuet. Clar, a la Meca no poden fer servir fuet (al venir del porc...)
Uffffff... boranit!

Puji ha dit...

Mossèn, ja us ho heu mirat bé? Si la foto és de la Nicole Kidman!

Dessmond, el que és greu és que li hagin donat, ni més ni menys, educació.

Ferran, en tres anys, la TDT serà majoritària per pebrots, llavors tothom podrà triar amb facilitat.

Zinc, cada dia em sorpreneu més.