http://instagram.com/14_puji YouTube

25 de juny del 2007

Guerra és guerra



Tots els líders dels països occidentals ens ho volen vendre com a terrorisme, però no ho és. És guerra. Al llarg de segles i segles de lluites, batalles i guerres, els Estats han anat forjant unes regles de joc, com si una cosa tan bèstia com matar persones i destruir pobles pugués estar subjecta a alguna normativa. Igual que en la majoria de reglamentació internacional, les regles han anat afavorint cada cop més els rics, i s'han tornat cada cop més injustes pels pobres. Quan els rics han atacat els pobres, destruint cases i matant més civils que militars, es fa servir el repugnant eufemisme de danys col·laterals. Quan els pobres, farts d'injustícies, encegats pel dolor i manipulats per líders religiosos ridículs, ataquen els trens de Madrid, o els autobusos de Londres, ja no són danys col·laterals, ara és terrorisme.


No em malinterpreteu. No justifico els assassins d'Al-Qaeda. Només dic que no són més terroristes els que posen una bomba a un tren ple de treballadors que els que planegen un atac aeri contra un mercat ple de pagesos, dones i nens. Només dic que parlar de terrorisme és només un intent de desprestigiar els que busquen noves maneres de matar i venen a despertar a hòsties la societat letargada que els exèrcits aliats representen.


Li poden donar el nom que vulguin, però guerra és guerra, i encara que ens ho vulguin emmascarar, estem en guerra, i cada cop la sentirem més a prop.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí senyor. Els rics poden fer el que volen sense cap mirament, però quan els pobres intenten aixecar una mica la veu, els rics se senten insultats i es mostren sorpresos.

Totalment d'acord.

mossèn ha dit...

espero que no ... per guerra la que tinc jo mateix amb les "morenes" i ja no en vull més !!! per cert, vols ajudar-me a posar-me la pomada ???? salut

Mikel ha dit...

i portem uns 70.000 morts a irak que si ho comparem amb els 200 de Madrid o els 5000 de les torres de NY fa esgarrifar....

Rituslee ha dit...

en el fons ens venen a dir que hi ha vides que valen més que altres. trist.

Dani R. ha dit...

Perillos plantejament Puji... acabes d'enviar tota la legislació internacional a pendre pel cul, junt amb la ONU. Lícit, però perillos.

Al teu post d'avui et diria: si, però no.

Clint ha dit...

Ostres ostres, hem tornat amb l'artilleria carregada de la revetlla eh!

Qui no vulgui pols....

Puji ha dit...

Oscar, carai nen! tots els dies haurien de ser com avui!

Mossèn, ja ho heu provat amb armes de destrucció massiva? Per cert, la pomada que us la posi la tia pepa.

Mikel, jo estic segur que són molts més de 70.000. Algunes organitzacions parlen de 400.000.

Rituslee, justa la fusta!

Dani, però no haviem quedat que la ONU i la legislació internacional eren una puta merda?

Clint, és que no vaig poder tirar coets i els tiro ara...

c.e.t.i.n.a. ha dit...

La legislació internacional (i diria que tot tipus de legislació) està feta pels rics per donar caracter de legalitat a les seves barbaritats.

Això si, qualsevol tipus de reacció en contra d'ells la califiquen imediatament com a terrorisme o com anti-sistema.

Jo francament sempre he tingut clar que la violéncia és absolutament legítima per combatir las injusticies. I com diu el refrany "fueron a por lana y salieron trasquilados"

Salu2

Ferran Porta ha dit...

Molt ben resumit. Estic totalment d'acord amb el que dius. La "jodienda" és que només pensem així els pringats que no pintem una merda. Els que sí tenen poder i haurien d'actuar amb seny, no permetent que milions morin de gana, que milions morin en guerres al "3r món", que blablabla... a aquells se les suen les nostres opinions. Algú té idea de per on començar la revolució?

Puji ha dit...

Cetina, jo crec que la violència és del tot il·legitima sempre, però per a tothom, no per a uns sí i per uns altres no.

Ferran, no tinc ni puta idea de per on començar la revolució, però hi haurem de començar a pensar.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Morts a l'agressió contra Iraq en porten més de 600.000 i dos milions de refugiats.
dani ni legislació ni òsties, aquesta guerra és il·legal, ilegítima i inmoral. Es va engegar sense suport de l'ONU.