http://instagram.com/14_puji YouTube

28 de juny del 2007

El blues de l'autobús


Sóc un ferm defensor del transport públic, i ja sabeu que darrerament això és ser molt agosarat. Particularment m'agrada el metro, suposo que perquè la línia que passa a prop de casa meva no falla gaire sovint i tampoc està massa massificada. Però des de dimarts passat, la meva línia està d'obres i he d'agafar l'autobús. No em barrufa l'autobús. Sempre va atapeït de gent, i si llegeixo em marejo. Si en perdo un (com m'ha passat aquest matí, que l'he vist passar davant els meus nassos) m'he d'esperar un quart d'hora de peu dret a la parada. A sobre, l'autobús que agafo jo no és el 55.


Potser la meva animadversió a aquest mitjà de transport vé per les moltes experiències religioses que hi he patit. Deixeu-me que us expliqui la última.


Punt de sortida A: Centre de Badalona. Punt d'arribada B: Sant Adrià de Besòs. Darrera la marquesina hi ha un bonic mapa. Busco el punt A i el punt B en el mapa, i miro els autobusos que passen per ambdós: el B25, el B26, el B29 i el B30. Ja ho tenim! Agafo el primer d'aquests que passa. El B26. Però oh sorpresa! A meitat de camí el B26 es desvia de la ruta prevista (prevista per mi, és clar), i observo amb horror que se'n va cap a l'Hospital de Can Ruti. Em plantejo baixar i agafar-ne un altre, però hauré de tornar a esperar a la parada i haure de tornar a pagar, així que em carrego de paciència i penso que faré turisme badaloní. Quan arribo al cim, una altra sorpresa. És el final de la línia i ha de tornar a marcar bitllet. Com diu? sí, sí! Ha de tornar a marcar. Collons!. En resum, que un trajecte de deu minuts es va convertir en tres quarts d'hora, i a sobre amb tarifa doble. El proper dia vaig a peu!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs a mi m'agrada més el bus que el metro, tot i que per velocitat és millor el segon.
El dia que tingui temps i que visqui sense estres agafaré sempre el bus.

Anònim ha dit...

És el que té viure en un poble. Ni metros, ni bus, res de res. Amb la bici o caminant per tot arreu!
Per això el dia que baixo a la capital m'atabalo!!!

Mikel ha dit...

Jo com que no tinc consciencia social vaig a tot arreu en cotxe

Déjà vie ha dit...

la tva linia es la groga?

Rituslee ha dit...

vosaltres rai que podeu triar! aquí a comarques...o cotxe o cotxe!

mafalda ha dit...

Estic com el rituslee : a Girona sí que és patètic el transport urbà! I ara encara, que han afegit freqüències a moltes línies. L'any passat, quan anava a rehabilitació a l'estiu, agafava l'11, que a l'estiu passa...1 cada hora! Vaja, que si el perdies valia més atravessar Girona a peu que esperar el següent.
Amb tot, i com que sóc solidària de mena, m'indignaré amb tu pel fet d'haver estat cornut i apaleat, au!

Metamorfosi ha dit...

... la vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida... i pel que sembla el transport públic també te'n dóna! XD

Quan t'hagis après bé els recorreguts del autobusos urbans, ens pots convidar a fer una visita turística en transport públic per la teva ciutat! ;D

Un munt de petons, guapíssim!

mossèn ha dit...

buffffff .... la línea 69 et dona gustirrin i no baixaries mai, però noi, vos sembla c que heu triat aquella linea amb la qual tot passatger surt en( ( )at !!! salut

Puji ha dit...

Òscar, Uf!doncs jo no puc. No quepu als seients i quedo marejat per tot el dia.

Laura, benvinguda a la cullerada, a vegades m'agradaria fotre el camp i no necessitar transport.

Mikel, si tingués un S3 (de Legrain)o un cotxe amb aire condicionat potser també l'agafaria més sovint.

Déjà, sí, però ara l'han mutilat durant dos mesos a la meva zona.

Rituslee i Mafalda, he sentit molts cops aquesta queixa. S'hi haurien de donar solucions. Als pobles "de dalt" del Maresme també passa això.

Metamorfosi, quan conegui tots els itineraris ja faré servir la tarja rosa.

Mossèn, cada dia em costa més entendre-us. Avui, però m'hi he esforçat i només he hagut de llegit el comentari tres cops per captar-lo. Salut!

mossèn ha dit...

sr puji es que l'edat no perdona, ara bé, no c si la seva o la meva !!! salut

Anna ha dit...

Com a ex-usuària diària de l'autobús, em solidaritzo amb tu! jo acostumo(ava) a agafar el 17, i un dia (de molts), després d'esperar-lo més de mitja hora (la freqüència és de 5-8 minuts) vaig anar i em vaig comprar un bici. I, tot i que sembli mentida... trigo menys que amb el bus!!!