http://instagram.com/14_puji YouTube

7 de març del 2007

El que lava más blanco

Per desgràcia, les feines de la llar sempre s'han associat a les dones, i així ho ha reflexat la televisió. Quan jo era petit, eren molt habituals els anuncis, que ja llavors em fotien dels nervis, on marujes que es passaven tot el dia a casa fent content el marit, es discutien sobre quin era el detergent que "lava más blanco".


Després, els temps van canviar. Van començar a aparèixer anuncis amb famílies joves on tant l'home com la dona rentaven la roba. Fins i tot solia ser l'home qui obria els ulls de la dona a la grandesa del detergent. Tot i això, es van mantenir alguns anuncis casposos, però allà només hi sortien dones d'edat avançada, una clara mostra del segment demogràfic al que anaven dirigits.


Però d'un temps ençà han tornat els anuncis cutres de mestresses de casa discutint i meravellant-se del detergent en qüestió. Ara tornen a ser dones als voltants dels trenta, amb uns diàlegs infraintel·lectuals, que no representen gens la societat. El que m'esgarrifa d'aquesta reaparició és el que la motiva. Aquests anuncis funcionen.


Per acabar, deixo una pregunta a l'aire: On són els Instituts de les dones quan s'emeten aquests anuncis, que són degradants de veritat?

18 comentaris:

Otger Cataló ha dit...

Totalment d'acord Puji, després treurant l'anunci de D&G per sexista, però en els anuncis on la dona apareix com una simple "chacha" és el més normal del món segons aquesta gent ...

Candela ha dit...

Absolutament d'acord!!!!!!

jo amb aquests anuncis si que em putejo molt!

Unknown ha dit...

...o amb els anuncis de cotxes que condueixen ells o els promocionen elles (les espectaculars)...
A mi no m'agraden els anuncis, però em fixo en l'enginy, la sopresa i l'humor, i darrerament... pfffffff...
Salut!

Déjà vie ha dit...

el mon dls anuncis si q es per fer un analisi acurat. Nose si els anuncis reflectexin la societat real o reflecteixen la societat q volen.(no se qui, per cert)

Mikel ha dit...

Jo avui nomes vull parlar de futbol.
VISCA EL BARÇA!!!!

Charlie ha dit...

No em barrufen els anuncis ni em barrufa avui parlar del Barça, Mikel.
Visca el Bayern!!!

Anònim ha dit...

En Carles m'ha recomanat de llegir aquest post ja que ahir me'n va passar una de bastant divertida relacionada amb el tema. Era a casa a mitja tarda i em van trucar per fer una enquesta sobre cotxes, tenia temps i vaig contestar. La primera pregunta: eres ama de casa o cabeza de familia? Jo no ho entenia ben bé que havia de contestar però la senyora va insistir que si tenia marit era ama de casa. Tanmateix li vaig dir que jo treballava que no era "ama de casa", "és igual" va dir ella, "si tienes marido, él es el cabeza de familia". Després d'un parell de preguntes em va preguntar qui portava el sou més alt a casa i li vaig dir que jo, la resposta: "¿segura?", sí, sí li vaig dir jo. "entonces no eres la ama de casa!!!" va afirmar tota sorpresa!!!!!.

Així que nois i noies si esteu casats penseu que la dona és ama de casa, treballi l'home o no, ja que sembla que això sigui llei de vida.

Charlie ha dit...

El dubte que em va quedar va ser que, si ella, per ser qui més cobra, deixa de ser l'ama de casa....llavors sóc jo???

Gerard Agudo ha dit...

Avui faré numeros a veure si sóc amo de casa (la meva gran il.lussió).

Tens raó puji amb el tema de les institucions que només apareixen en xorrades com buscar la paritat de sexes en els senyals de trànsit. Collonades!

Puji ha dit...

Ep Deborah! Primer de tot benvinguda. En molts sectors hi continua havent aquesta mentalitat i ningú no piula.

Jo, com en Charlie, sóc un amo de casa. Pel que sé, tu ets a punt de ser cap de família de veritat, oi?

Un petó a tots tres!

Puji ha dit...

Vale tots estem d'acord, però us hi heu fixat o no, que tornen a fer-ne molts?


Mikel, you'll never walk alone.

Candela ha dit...

Molt bo deborah!

I si no tens familia? Jo soc l'ama de la meva casa i la cap de la meva familia inexistent???

Quins dubtes existencials!

Erradiquem ja el sexisme a tots els nivells i discrimi a qui discrimi (l'anunci de les assegurances del cotxe que elles paguen menys té nassos també)

Candela ha dit...

Puji, jo no m'he fixat perquè ja no veig la tele. Però si que els últims mesos m'havia adonat. A les sèries i les pel.lis també. Reprodueixen totes els rols de sempre. Vale, és com la vida mateixa però així no canviarem res.

Charlie ha dit...

Ara que hi caic. Aquest post és tàctica despiste? com quan el José María García parlava de petanca quan perdia el Madrí?

:P

Dani R. ha dit...

Desenganyeu-vos ni vosalters ni les vostres parelles sou amos de casa. Els veritables amos de casa vostra són el Sr. BBVA, SCH, Banesto, La Caixa...

Puji ha dit...

Charlie, res d'això. Visca el Barça sempre! Jo no amago el cap sota l'ala!

Dani, gràces per la teva dosi de realitat.

Candela, és a tot arreu.

Rituslee ha dit...

i a sobre el sabo no treu les taques...si és que...

Puji ha dit...

Ep Rituslee, benvingut/da a la cullerada. Tens raó. Fa 30 anys que prometen que el frotar se va a acabar i segueix sent una puta mentida!