http://instagram.com/14_puji YouTube

6 de febrer del 2007

Gachas mediàtiques


Diumenge al migdia vaig veure les notícies d'antena 3. Vaaaaaaaaale, ho sento, no ho faré més...

Enmig de notícies cabals com una manifestació supermultitudinària de no sé què on es veu que hi havia tot el país, o uns animalots italians que es van carregar no sé qui, em crida l'atenció una curiosa notícia.

A la bonica població manxega de Pinilla de Jadraque es celebra un concurs de "gachas". El periodista enviat especial per a la notícia explica que el poble només té 25 habitants, però per les festes de Santa Águeda s'omple de gent delerosa per concursar i degustar el típic plat. Ens informen de la composició i la recepta, que com no, té un secret ocult guardat gelosament.

En un reportatge d'aquestes característiques no poden faltar les entrevistes als participants. Una senyora, filla pròdiga del poble que ara viu a MadriZ, explica que gràcies a les gachas es manté la vida del poble un puto dia a l'any. Una noia jove és posada com a exemple d'innovació culinària en un plat ancestral: este año les he puesto cebolla, a ver como quedan (oooooh quina innovació!). I per donar color i multiculturalitat entrevisten un argentí que ha participat en el concurs: che, no me quedaron muy bién, però quería probar...

La notícia té un temps de pantalla proper als tres minuts i jo ja no sé quin programa estic mirant. "Conozca el mundo con Lonely Planet"? "Canal Viajar España"? "Con España en la mochila"? Però el resum de notícies del dia que vé a continuació em desperta de la meva fantasia...ai! que estava mirant les notícies!

Qui no recorda la mítica secció "fets i gent" del telenotícies? Allò era una nota còmica enmig de les desgràcies mundanes on s'explicaven tres fricades divertides del món mundial en menys d'un minut, que trencava la seriositat i que estava molt bé. Però un desplegament de mitjans amb unitat mòbil inclosa per omplir tres minuts de noticiari amb una notícia que no interessa a ningú? El periodisme està en hores baixes...

13 comentaris:

Candela ha dit...

Tens rao i el millor són les intervencions aquestes que fan de la gent del poble...

O com quan hi ha un succés i pregunten a gent del carrer "yo ver no vi ni oi nada pero dicen que..." Quina rigurositat informativa...

David ha dit...

Després de saber que veus les notíces d'A3 i al Matias Prats i la cuenta naranja, em pregunto:
"No jugaràs a cartes amb l'Albert Rivera en la intimitat, oi?"

La informació és una selvaaa!!!

Itf ha dit...

Pensava que parlaries d'aquells que menjaven burro català.

A mi m'agrada quan entrevisten a testimonis que no tenen ni idea i que diuen coses que podria dir jo o qualsevol altre. "Ai, dios mio no me lo esperaba", per exemple.

Gerard Agudo ha dit...

El millor és la bateria de noticies: un perro que conoce 2500 palabras, carnaval en la India, la mujer con las uñas más largas del mundo, etc. més un especial de A FONDO secció de les noticies.

Mikel ha dit...

no dubtis pas que ara es el millor moment per mirar les noticies d´A3 sobretot els esports amb el cabron del manu sanchez que s´esta morint de rabia amb el ridicul del madrid!!

Anònim ha dit...

A vegades, segons per veure segons què, val més que parlin de "gachas" ... que ultimament sembla "el caso" en comptes del telenotícies.

Ara, al Salvador Alsius...COP DE MALL! juasjuas, no el suportava!

Charlie ha dit...

Clar, per això vaig crear el meu bloc...per la gent que li agradava el "fets i gent" :PPPP

Anònim ha dit...

El periodista no està en hores baixes, o sí, el cas és que les notícies d'A3 són així.
Admeto, i no amb orgull, que quan no tinc ganes de saber què passa de greu al món (que últimament és sovint) miro A3 i no sé què passa al món, però me n'entero de totes les estupideses que passen per España i de tant en tant pel món. Idiotitzen la gent d'aquesta manera, i a més és el TN més vist (o ho era).

Anònim ha dit...

Joder, pel que dius Antena 3 sembla ja TV3, on el TN s'omple de notícies sobre animalets i músics interculturals (com al Canal Metro) i dels problemes del país no se'n parla, que ara està de moda el "silenci montillés".

Puji ha dit...

Candela i Itf, "era mu buena persona, nadie se lo esperaba. todavia no nos lo creemos..."

David, i qui et penses que el va despullar jugant a l'strip-poker?

Gerard, per no parlar de quan et colen un anunci d'una peli, un disc o un llibre en forma de notícia.

Mikel, ja ja! el Manu Sánchez, ja ja!

Clint, avui és Sant Puput Gloriós i Màrtir.

Charlie, era un emú.

Valqui, tenim el que ens mereixem...

Crue, el silenci Montillès i tripartitès en general comença a escamar-me, però millor que estiguin callats que no que diguin collonades...

Txell ha dit...

I quin misteri és fer unes gachas? Si total és farina, amb farina i farina. Un deliciós plat!!!

Puji tinc mal de cap!

Anònim ha dit...

Benvolgut Puji, las gachas, és alló que menjavem després de la guerra i aquí li deiem "farinetes".
Ah, pensi que cada cop costa més sorprendre a l'espectador i, ves per on, amb un reportatge sobre gachas, l'han sorprés a vostè, si no no hagués parlat d'aquesta notícia, i això té el seu mérit, o no?

Oriol ha dit...

el peridosime viu hores baixes, però tot el periodisme, no només el de A3. Trobo molt acertada la reflexió de la Crue sobre el silenci montillès.