http://instagram.com/14_puji YouTube

12 de desembre del 2006

Me'n vaig a peu


"El carrer fa pujada i me'n vaig a peu". M'imagino Kofi Annan cantant aquesta bonica cançó d'en Serrat mentre deixa el seu càrrec de Secretari General de les Nacions Unides. Ha estat al càrrec durant deu anys, sis dels quals ha estat perseguit per l'ombra sinistra de George Bush a la Presidència dels Estats Units. Durant deu anys, Annan ha tingut el poder que suposa dirigir una institució que, tot i ser una pantomima, gaudeix de gran prestigi a tot al món, i durant sis d'aquests deu anys, ha tingut el poder de tocar-li la cresta a Bush sense que ningú li tiri en cara.

Però no. Durant tot aquest temps ha fet el que sempre fa l'ONU, ensabonar el govern dels Estats Units i es va conformar amb fer una ganyota quan Bush, Blair i Aznar es van eixugar el cul amb la resolució sobre l'Iraq que ell havia signat.

I ahir, quan falten quinze dies per acomiadar-se, li diu a Bush que la seva política antiterrorista vulnera els drets humans, i a sobre, li diu a l'auditori de la biblioteca Harry Truman, un dels símbols del patriotisme yankee. Cony Kofi! Potser fas una mica tard, no? Tot això no ho podies haver dit abans? Doncs no, no ho podia haver dit abans, perquè les Nacions Unides són una martingala dirigida pels Estats Units i l'únic que ha pogut fer Annan és utilitzar una de les expressions populars que més m'agraden de la llengua castellana:
"Por lo que me queda en el convento...me cago dentro!"

5 comentaris:

Dani R. ha dit...

La ONU ... que dir de la ONU ... podriem dedicar un blog sencer a debatre sobre la ONU.

Anònim ha dit...

bé val més tard que mai diuen...segur que al sheriff no li ha fotut gens de gràcia.

Charlie ha dit...

totalmente de acuerdo josé maría (COF! COF!)

Anònim ha dit...

La ONU, la OTAN... tantes sigles que no serveixen per a res...

Anònim ha dit...

Si no vaig errada, van detenir un alt càrrec per corrupció i soborn... gran organisme mundial, gran casa de putes! Els rics cada vegada més rics, i els pobres cada vegada més pobres!
Txell