http://instagram.com/14_puji YouTube

21 de setembre del 2006

Exposició Forondotèlica

Queeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeè!!!!??????

Que què és la forondotèlia? És l’afició que consisteix a col·leccionar material històric relacionat amb el transport públic.

Que per què té aquest nom tan estrany? Perquè és un homenatge a Mariano de Foronda, l’home que va promoure la implantació dels tramvies a Barcelona.

Que si hi ha gent que faci aquestes coses? Sí. Tot just a l’inici dels tramvies a Barcelona hi va haver gent que va començar a col·leccionar bitllets de tramvia amb numeració cap-i-cua, i això va evolucionar ràpidament cap al col·leccionisme de tota mena d’objectes, i actualment, hi ha diverses associacions a Barcelona que s’hi dediquen, entre elles ACEMA que és qui organitza l’exposició.

Que on és aquesta exposició? Es fa a la galeria Foronda, situada als passadissos de l’estació de metro “Tarragona” de la línia verda, i s’inaugura avui, 21 de setembre a les sis de la tarda.

Que què hi podreu veure? Tota mena d’objectes, fotografies i documentació sobre el transport públic, especialment sobre els autobusos, ja que enguany es celebren els cent anys d’autobusos a Barcelona.

Que com és que sé totes aquestes coses? Perquè el meu sogre és un il·lustre forondotèlic i és el comissari de l’exposició, i ja sabeu que a mi, tot el que siguin trastos vells i històries antigues em criden l’atenció, així que m’hi he interessat una mica.

Doncs ara ja ho sabeu. Si aquesta tarda sou pels volts de Sants i us voleu apropar a la inauguració hi sou convidats, i si en els propers mesos correu atrafegats per l’estació “Tarragona” i veieu unes vitrines plenes d’andròmines i fotografies velles, ja sabreu què carai són.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic Puji no tens preu!!
Il.lustra'm a veure si guanyo algun dia al Trivial.

Mikel ha dit...

Interesant...desde luego hi ha gent per tot.

Txell ha dit...

Em sembla que no m'agradaria massa això. Es pot canviar per un gin tònic?

Anònim ha dit...

Benvolgut Sr. Puji,
Deixi'm que li digui que té un sogru una mica friki.
No és res falton el que li dic. Només que no he conegut mai cap sogru forondotèlic.
Per cert, michelins???? què dius! si estem tots estupendus!

Puji ha dit...

Amiga Núria, ahir vaig ser a la inauguració en qüestió i el tema destil·lava frikisme. Sorprenentment però, tot i ser el president de l'associació, el meu sogre és, de llarg, el soci menys friki.