http://instagram.com/14_puji YouTube

17 de desembre del 2009

A vegades la natura fa por


El matí del dia de tots sants de 1755, un gran terratrèmol a l'Atlàntic va sacsejar tota la costa oest de la península ibèrica, i va generar un enorme Tsunami que va matar més de 60.000 persones, especialment a la ciutat de Lisboa, que prèviament a l'arribada de l'onada es va incendiar de dalt a baix per causa del terretrèmol.

Aquesta dada és explicada en tots els cursos i seminaris sobre risc ambiental, i ens recorda que la força que s'amaga sota l'escorça terrestre ens pot fustigar ben a prop de casa. És per això que m'entra el canguelo quan sento la notícia de que aquesta matinada, un terratrèmol de 6,3 graus ha tingut lloc, més o menys, a la mateixa zona. Em fa recordar que en escala de temps geològic, que és la que compta quan parlem de terratrèmols, 1755 és abans d'ahir.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

sempre ens creiem segurs, com els habitants de Pompeia i Herculà, però la natura va a la seva bola. El gravat xulíssim :)

sànset i utnoa ha dit...

Aquell terratrèmol i aquell incendi encara es recordat pels lisboetes com una atrocitat terrible. Les cròniques de l’època ho detallen.

Massa sovint no som conscients de la força devastadora de la nostra Terra.

*Sànset*