http://instagram.com/14_puji YouTube

12 de juliol del 2006

El dret a la vaga

Divendres passat vaig anar a la Direcció General de Tràfic per tramitar el meu permís de conduir internacional i poder anar de vacances. Els treballadors de tràfic estan de vaga fa mesos, i de dotze a dues no atenen a ningú. Això va comportar que per un tràmit de cinc minuts trigués cinc hores.

Fa dos mesos, els metges de la sanitat pública van fer diversos dies de vaga, i van deixar sense la seva visita o operació programada milers de ciutadans, molts dels quals van perdre una jornada de treball o van haver de fer molts quilòmetres fins a Barcelona en và.

Ara fan vaga els pilots d’Ibèria, en plena campanya de vacances d’estiu, fent perdre els diners, tant del bitllet com de les reserves que tenien fetes, a milers de persones i a sobre, deixant-los sense vacances, per a molts una de les poques il·lusions que s’esperen tot l’any.

El dret de fer vaga és un dels drets col·lectius fonamentals que es recullen a la Constitució i va costar molts anys de lluita i sacrificis aconseguir-lo. Però la intenció fonamental de la vaga és putejar els amos per pressionar-los a l’hora de negociar. Quan l’empresa en qüestió és un servei públic, a més de putejar els amos es puteja els ciutadans, i els ciutadans també tenen drets. Quan el dret de vaga dels treballadors entra en conflicte amb els drets fonamentals de les persones, com l’assistència sanitària, el dret a ser atès per l’administració o el dret, ja no fonamental sinó sagrat, d’engegar-ho tot a la merda i marxar de vacances, cal que ens plantegem la legitimitat de la vaga.

El mateix passa quan per protestar per alguna cosa es tallen carreteres, deixant penjats milers de persones que no en tenen cap culpa.

Crec que les ments pensants de la nostra societat i en aquest cas dels sindicats, haurien de trobar vies de pressionar els empresaris o l’administració sense donar pel sac als altres. En el cas del transport públic hi ha una via molt fàcil que és seguir treballant però sense cobrar el bitllet, però ens calen solucions més generals.

Com que crec que les ments pensants de la societat som tots, us convido a deixar les vostres idees. Hi ha d’haver opcions reivindicatives alternatives a la vaga. Quina és la teva?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La cosa no està fàcil. Fer vaga i putejar als usuaris és legal, deixar de cobrar el bitllet esconsideraria un frau i et pot costar la feina.

També descartariem la vaga a la japonesa, no?

Anònim ha dit...

Tot plegat és complicat de solucionar, però això de la vaga s'està estenent tant que molt cops crea rebuig de la societat.

Potser les vagues de les entitats públiques o que donen un servei públic es podrien regular evitant que putegin als usuaris. Per exemple, les vagues de pilots no s'haurien de poder fer en èpoques de vacances. Jo vaig haver d'anar a la final de Copa a Madrid en bus perquè els fills de puta de RENFE feien vaga just per Setmana Santa.

Puji ha dit...

La vaga a la japonesa no és una opció.

Potser hauriem de buscar alguna cosa que cridés l'atenció per original i deixés l'empresa en ridícul i busqués la complicitat dels usuaris.

Txell ha dit...

He estat rumiant tot el matí i no se m'acut absolutament res. Si cal montar algun pitote, compteu amb mi!

Anònim ha dit...

jo estic amb en puji.
En alguns casos potser es més dolent fer una mala propaganda de l'empresa, per exemple, explicant com es fan els processos de selecció, o si es puteja als treballadors, vicis que tenen, propietats,...
En el cas de les empreses públiques pot ser una bona manera explicar com es malgasten els diners, els sous del directius, xafarderies, adjudicacions de pisos en el cas de pisos de protecció oficial,...
Posas a no justficar el camí sinó nomès l'objectiu, no cal que sigui veritat sinó que només o sembli...